Studio Emma Svensson Development

Studio Emma Svensson Development

2019 erbjöd Emma Svensson för första gången ett årslångt program med coachning och workshops. En metod som visat sig vara framgångsrik för att utvecklas som fotograf. Under de senaste åren har Emma och hennes team coachat fotografer som bara på några år gått från att nyligen gått ut en fotoutbildning till att arbeta för stora kunder som H&M, ELLE, Lindex, Soft Goat, Sony, Universal och många fler.

Nu tar vi konceptet vidare och erbjuder fyra olika paket inom vår nya satsning development.

Start Up

Ett schemalagt möte med Emma Svensson (antingen i Stockholm eller via Skype) där hon ger dig feedback på dina bilder, ditt fotograferande, dina sociala medier och delar med sig av skräddarsydda PR tips till dig. Du får också ställa frågor till en av Sveriges mest etablerade fotografer och få personliga svar på allt du undrar över.

Ett schemalagt möte med vår agent Camilla Engström Sainz (antingen i Stockholm eller via Skype) där hon går igenom din portfolio och ger dig feedback och tips på bästa möjliga utformning. Ni diskuterar strategier och taktik för att nå potentiella kunder, prissättning och du får möjlighet att ställa alla frågor du undrar över till en etablerad agent i fotograf branschen.

Detta paket är en bra “kom igång” paket för ditt fotograferande oavsett vart i karriären du befinner dig. Du kommer få två experters feedback på ditt fotograferande och din verksamhet med personliga tips och strategier, en unik möjlighet som inte erbjuds i liknande kombination någon annanstans.

Pris 4995 kr + moms

Finns tillgängligt att boka omgående för samtliga. Klicka här eller skicka in en ansökan nedan.

Next level

Detta är för dig som vill ge din fotokarriär en kickstart. Tre schemalagda möten med coachning av Emma Svensson (antingen i Stockholm eller via Skype) där hon ger dig feedback på dina bilder, ditt fotograferande, dina sociala medier och delar med sig av skräddarsydda PR tips till dig. Du får också ställa frågor till en av Sveriges mest etablerade fotografer och få personliga svar på allt du undrar över.

Tre schemalagda möten med vår agent Camilla Engström Sainz (antingen i Stockholm eller via Skype) där hon går igenom din portfolio och ger dig feedback och tips på bästa möjliga utformning. Ni diskuterar strategier och taktik för att nå potentiella kunder, prissättning och du får möjlighet att ställa alla frågor du undrar över till en etablerad agent i fotograf branschen.

Detta paket är perfekt för dig som känner dig lite vilsen eller inte riktigt vet rätt väg framåt och vill få stöd med uppföljning och arbeta tillsammans på en plan för ditt fotograferande. Du kommer få två experters feedback på ditt fotograferande och din verksamhet med personliga tips och strategier, en unik möjlighet som inte erbjuds i liknande kombination någon annanstans.

Paketet är giltigt under ett år från köp.

Pris 12 500 kr + moms

Finns tillgängligt att boka omgående för samtliga. Klicka här eller skicka in en ansökan nedan.

Professional

Har du alltid drömt om att arbeta som fotograf professionellt? Kanske gör du det redan idag men drömmer om en egen agent. Något som tidigare varit i princip omöjligt om man inte haft turen att få gå med i en agentur. Nu kan vi erbjuda något helt nytt på marknaden och det är vårt development program “professional” där du får tillgång till agent som hjälper dig med rådgivning, förhandlingar, förfrågningar, offerter, produktion, nätverk, PR och strategi. Ni arbetar tillsammans för att optimera din portfolio inför potentiella kunder. Ni kommer också ha ett personligt coachning möte vid 10 tillfällen under året (antingen i Stockholm eller via Skype). Vår agent kommer arbeta för dig och din karriär.

Vi kommer också marknadsföra dig i våra kanaler och du kommer få ha en egen portfolio på www.studioemmasvensson.se

Tio schemalagda möten ingår också med Emma Svensson (antingen i Stockholm eller via Skype) där hon ger dig feedback på dina bilder, ditt fotograferande, dina sociala medier och delar med sig av skräddarsydda PR tips till dig. Du får också ställa frågor till en av Sveriges mest etablerade fotografer och få personliga svar på allt du undrar över.

Du har ett team som arbetar tillsammans med dig för att ditt fotograferande ska nå nya nivåer.

Emma Svensson om att ha en agent:

För mig är det en fantastisk resurs som frigör tid för mig att fokusera på det kreativa och jag slipper fastna i administrativa uppgifter som är väldigt tidskrävande. Jag har alltid någon som kan direkt återkoppla till kunden och är det något min agent Camilla brukar få beröm för är det att hon just är snabb och trevlig att ha att göra med. Något som är livsviktigt hos en agent. Det ska vara ett stöd och inte någon som inte förstår branschen eller inte har rätt tonläge/kunskap och erfarenhet om fotovärlden. Därför är det så bra att jobba tillsammans med Camilla som har 10 års erfarenhet av att vara fotografagent.

Det är också skönt att alltid ha något att bolla med, någon som också kan ta de tuffa samtalen när det behövs utan att jag behöver göra det inför kund. Dessutom tänker hon på saker som jag själv inte tänker på inför jobb och jag får alltid all information serverad inför ett jobb.Hon är också bättre på att förhandla än mig vilket gör att jag får bättre villkor och mer betalt när jag gör fotojobb. Det är en stor lyx!

Pris 8500 kr/mån + moms

Minimum 12 månader då vi verkligen vill satsa på de vi antar till detta långsiktigt. Max 4 platser. Du behöver skicka in en ansökan senast 15 augusti 2019 och bli godkänd för att få vara en del av detta program. Start 1 januari 2020. Klicka här eller skicka in en ansökan nedan.

All in

Detta är för dig som verkligen vill satsa på ditt fotograferade. Du får kontorsplats och tillgång till vår fotostudio samt vår studioutrustning så du kan befinna dig där det händer. Vara på plats i en inspirerande miljö och få tillgång till “den tysta kunskapen” som kan vara svår att få på egen hand om man jobbar hemifrån. Du kan kika på fotograferingar och vårt team finns nära till hands för att svara på frågor om det är något du undrar över. Det ingår också tio coachning möten med Emma Svensson under året (antingen i Stockholm eller via Skype) där du får coachning och feedback på dina bilder och ditt fotograferande för att kunna utvecklas och nå din fulla potential som fotograf. Du får också 10 coachning möten under året med vår agent Camilla Engström Sainz (antingen i Stockholm eller via Skype) där ni kommer arbeta med att optimera din portfolio för att nå de kunder du vill nå. Vår agent kommer också fungera som agent åt dig och kunna hjälpa dig med förhandlingar, förfrågningar, offerter, produktion, nätverk, rådgivning inom PR och strategi. Vi kommer också kunna erbjuda dig betalda assistentjobb och vår agent kommer arbeta för dig och din karriär.

Vi kommer lägga upp en portfolio på www.studioemmasvensson.se för dig och marknadsföra dig till våra kunder och i våra sociala medier.

Pris 12 500 kr/mån + moms

Minimum 12 månader då vi verkligen vill satsa på de vi antar till detta långsiktigt. Max 6 platser. Du behöver skicka in en ansökan senast 15 augusti 2019 och bli godkänd för att få vara en del av detta program. Start 1 januari 2020. Klicka här eller skicka in en ansökan nedan.

Detta ingår vid All In:

Kontorsplats

Alla som går kursen har tillgång till kontorsplats i vår studio där man kan sitta och jobba. Det finns skärmar och ritplattor vid arbetsplatserna. Att ha kollegor runt omkring sig att bolla och diskutera med är ovärderligt i ett jobb som annars är ganska ensamt. Din agent sitter också här och finns nära till hands. Du är välkommen när som helst och hur mycket som helst. Att ha inspirerande kollegor runt sig är ovärdeligt.

Fotostudio

Du har tillgång till vår fotostudio, både för att göra egna jobb för kunder och portfolioplåtningar. Du får även låna vår utrustning från Profoto. Vi har både aggregat för studio och batteriblixtar för location från ProFoto samt HMI ljus. Studion har också smink och styling avdelning, kök, förråd, soffhörna och ligger superbra till på Telefonplan i Stockholm.

Agent

Många drömmer om att ha en egen fotoagent. Här blir det verklighet. Någon som hjälper dig med offerter, förhandlingar, produktion, ser över din portfolio, marknadsför dig, hjälper dig att nå kunder och arbetar för dig och dina mål. Ni är ett team. Vi har ett stort nätverk vi bjuder in dig till att vara en del av.

Coaching

Du kommer ha coaching sessions med Emma. Få feedback på de jobb och fotouppgifter du gör. Du kommer också få medlemskap i en låst Facebook grupp där vi finns till hands för hjälp och frågor du kan tänkas ha. Du kommer också ha coachning med vår agent med fokus på portfolio, kunder och marknadsföring.

Assistera på fotojobb

Du är välkommen att vara med och assistera Emma och andra fotografer på riktiga fotojobb för att få mer inblick och erfarenhet. När du medverkar som assistent utgår ett arvode för varje jobb.

Marknadsföring & PR

Vi kommer marknadsföra dig både i våra sociala medier, nyhetsbrev och mot kunder. Du kommer kunna använda vårt varumärke i din marknadsföring. Vi kommer ha din portfolio på vår website www.studioemmasvensson.se

Årskort på Fotografiska

Inspiration är en viktig del av en fotografs arbete. Vi ger dig ett årskort på världens bästa fotomuseum så du kan se alla utställningar, gå dit och lyssna på intressanta föredag eller bara ta en fika med Stockholms bästa utsikt.

Material

Du använder din egen kamera utrustning och dator. Förbrukningsvaror som hårddiskar, minneskort, fonder, tejp och liknande står du också för på egen hand. Vår lokal är försäkrad men du behöver en egen försäkring för dina egna prylar.

Förkunskaper/Ansökan för Professional och All In

Vi tror att du är en ganska erfaren hobbyfotograf eller relativt ny frilansfotograf som vill ha fotografi som en karriär. Du behöver ha minst grundläggande erfarenhet i fotografering och bildredigering. Kanske har du gått en grundläggande utbildning i fotografi tidigare eller har motsvarande erfarenhet. Detta är inte för den totala nybörjaren. För att gå detta program kommer du både anmäla dig via formuläret nedan och skicka in en ansökan. Vi önskar att få se:

Ett mail med en kort beskrivning av dig själv och varför du tror det här programmet skulle passa dig samt vad du önskar att få ut av det (max en halv A4)
En länk med dina bilder (Portfolio, Instagram etc) – skicka inga bilagor i mailet tack

Skicka ansökan till emma@studioemmasvensson.se

Vi antar löpande till starten för 2020.

Datum: Löpande antagning med start 1 januari 2020 för programmen Professional och All In.

För Start up och Next Level kontaktar vi dig och bokar in datum gemensamt efter en bokning.

Plats: Telefonplan, Stockholm / distans
Antal deltagare: max 6 personer åt gången på All In och max 4 personer på Professional.
Pris: se ovan

Du kan välja att betala hela kursavgiften på en gång eller delbetala lika länge som ditt program varar. Ange hur du vill delbetala vid en anmälan.

Länkar:

Anmälningsvillkor

Boka

02d458b8-f881-4644-a377-e2bee0478a0a1 958A0658 copy

Screen Shot 2018-10-16 at 13.48.03

20151210_Comviq10043_web

p222-15397-theroutineno_3-1

Screen Shot 2018-10-16 at 13.47.08

_Y8B1204

Foto: Studio Emma Svensson

Foto Studio Emma Svensson