Studio Emma Svensson Academy

Studio Emma Svensson Academy

För första gången någonsin kan Emma Svensson och hennes team erbjuda en ett år lång fotoutbildning som inte är som något annat som finns idag. Tanken med utbildningen är att du ska få allting du behöver för att kunna arbeta som fotograf. Workshops med några av de främsta i branschen. Coaching från Emma Svensson och hennes team. Kontorsplats och tillgång till fotostudio på Telefonplan inkl lån av studioutrustning. Egen agent som arbetar för dig och ger dig riktiga fotojobb för riktiga kunder där du tjänar pengar. Fotouppgifter med feedback. Var med och assistera Emma och hennes team (och få betalt för det). Ett sammanhang där du växer som fotograf – inte bara sitter i en skolbänk. Marknadsföring, feedback på dina fotojobb, tillgång till vårt nätverk. En bättre väg in i fotobranschen är svår att hitta.

Vår förhoppning efter det här året är att du ska kunna arbeta som fotograf och ha fått en kickstart i din karriär! Ett trainee år med allt du önskar, som du också kan vara med och utforma.

Det kommer endast finnas 8 platser och du kommer behöva skicka in en ansökan för att bli antagen till detta.

Kursupplägg

Under det här året kommer vi ha schemalagda workshops, coaching tillfällen, portfolio reviews etc ett par gånger per månad. Övrig tid är du välkommen att arbeta på egen hand från din kontorsplats i vår studio. Du kommer få riktiga fotojobb (som du också får betalt för att genomföra såklart) och vårt team finns till hands för att stötta dig under hela vägen. Du kommer befinna dig i ett sammanhang i skarpt läge och få en erfarenhet och inblick i fotovärlden du inte skulle ha tillgång till annars.

Våra workshops schemalägger vi på kvällar och helger så du som har åtaganden / jobb vid sidan av detta har möjlighet att närvara i så stor utsträckning som möjligt.

Vår tanke är att du ska få alla de verktyg du behöver som fotograf och lära dig så mycket som möjligt för att sedan kunna gå vidare och arbeta som fotograf på egen hand.

Dessa workshops och föreläsningar ingår:

Eventfoto
Modefoto
Porträttfoto
Landskapsfoto
Interiörfoto
Bröllopsfoto
Stilleben/Matfoto
Bildkommunikation
Packshots
Ljussättning i studio
Ljussättning i dagsljus och på location
Digital (Arbetsflöde, Capture One, bildlevereans)
Retusch 1 (Camera Raw, lager, grading)
Retusch 2 (porträtt/mode retusch)
Retusch 3 (friläggning och montage)
Film
Ljud
Klippning
Så bygger du din portfolio
Makeup och styling på fotografering
Art Director på besök
Sälja printar – så gör du
Marknadsföring för fotografer
Sociala medier för fotografer
Fotoutställningar – allt du behöver veta
Bildredaktör på besök
Reklamare på besök
Prissättning och business för fotografer
Juridik och upphovsrätt
Eget företagande
Storytelling

Dessutom kommer ett flertal fotografer hålla föreläsningar under året. Totalt 35 workshops/föreläsningar!

Saknar du något? Säg till så gör vi vad vi kan för att lösa det!

I början av året kommer vi ha fler och tätare workshops/föreläsningar för att mot slutet av året ha mer skarpa fotojobb med feedback.

Datum för heldags workshops VT: jan 19, jan 26, jan 27, 9 feb, 23 feb, 9 mars, 23 mars, 13 april, 27 april, 11 maj, 2 juni
Datum för kvällskurser VT: 23 jan, 30 jan, 5 feb, 6 feb, 13 feb, 20 feb, 4 mars, 18 mars, 1 april, 2 april, 10 april, 6 maj, 15 maj, 20 maj, 3 juni, 10 juni

Vi tar sedan sommarupphåll med schemalagda aktiviteter mitten av juni till mitten av augusti (du har självklart tillgång till alla annat under den tiden). Schema för HT kommer under våren. Vi reserverar oss för att ev behöva flytta enstaka tillfällen.

Detta ingår också

Kontorsplats

Alla som går kursen har tillgång till kontorsplats i vår studio där man kan sitta och jobba. Det finns skärmar och ritplattor vid arbetsplatserna. Att ha kollegor runt omkring sig att bolla och diskutera med är ovärderligt i ett jobb som annars är ganska ensamt. Din agent sitter också här och finns nära till hands. Du är välkommen när som helst och hur mycket som helst. Att ha inspirerande kollegor runt sig är ovärdeligt.

Fotostudio

Du har tillgång till vår fotostudio, både för att göra egna jobb för kunder och portfolioplåtningar. Du får även låna vår utrustning från Profoto. Vi har både aggregat för studio och batteriblixtar för location samt HMI ljus. Studion har också smink och styling avdelning, kök, förråd, soffhörna och ligger superbra till på Telefonplan i Stockholm.

Agent

Många drömmer om att ha en egen fotoagent. Här blir det verklighet. Någon som hjälper dig med offerter, förhandlingar, produktion, ser över din portfolio, marknadsför dig och ser till att du får fotojobb och arbetar för dig och dina mål. Ni är ett team. Vi har ett stort nätverk vi bjuder in dig till att vara en del av.

Fotojobb

Vår agent kommer ge dig riktiga fotouppdrag för kunder i den takt du är redo för det. Jobb där du tjänar pengar. Vi kommer också följa upp de jobb du gör och ge dig feedback och se till att du utvecklas. Vårt mål är att du ska kunna arbeta som fotograf när ditt trainee år är slut.

Coaching

Du kommer ha coaching sessions med Emma. Få feedback på de jobb och fotouppgifter du gör. Du kommer också få medlemskap i en låst Facebook grupp där vi finns till hands för hjälp och frågor du kan tänkas ha. Du kommer också ha portfolio reviews med din agent och få feedback från vissa av våra gästföreläsare.

Assistera på fotojobb

Du är välkommen att vara med och assistera Emma och andra fotografer på riktiga fotojobb för att få mer inblick och erfarenhet. När du medverkar som assistent utgår ett arvode för varje jobb.

Marknadsföring & PR

Vi kommer marknadsföra dig både i våra sociala medier, nyhetsbrev och mot kunder. Du kommer kunna använda vårt varumärke i din marknadsföring.

Årskort på Fotografiska

Inspiration är en viktig del av en fotografs arbete. Vi ger dig ett årskort på världens bästa fotomuseum så du kan se alla utställningar, gå dit och lyssna på intressanta föredag eller bara ta en fika med Stockholms bästa utsikt.

Förkunskaper/Ansökan

Vi tror att du är en ganska erfaren hobbyfotograf eller relativt ny frilansfotograf som vill ha fotografi som en karriär. Du behöver ha minst grundläggande erfarenhet i fotografering och bildredigering. Kanske har du gått en grundläggande utbildning i fotografi tidigare eller har motsvarande erfarenhet. Detta är inte för den totala nybörjaren. För att gå denna kurs kommer både anmäla dig via formuläret nedan och skicka in en ansökan. Vi önskar att få se:

Ett mail med en kort beskrivning av dig själv och varför du tror den här kursen skulle passa dig samt vad du önskar att få ut av den (max en halv A4)
En länk med dina bilder (Portfolio, Instagram etc) – skicka inga bilagor i mailet tack

Vi kommer sedan göra ett urval på max 8 personer som blir antagna. Vi vill ha din ansökan senast den 10 november 2018.

Undervisningen sker på svenska.

Att ta med till kursen

Du använder din egen kamera utrustning och dator. Förbrukningsvaror som hårddiskar, minneskort, fonder, tejp och liknande står du också för på egen hand. Vår lokal är försäkrad men du behöver en egen försäkring för dina prylar.

Kurslokal

Vår studio på Telefonplan. Vissa kurstillfällen är på location i Stockholmsområdet men då meddelas det i god tid!

Lunch vid heldags workshops

Det är dåligt med öppna restauranger dagtid under helger i området. Det enklaste är att ta med sig egen lunch eller köpa på Hemköp under lunchen. Vi har kylskåp och micro i studion. Hemköp har också en salladsbar där du kan göra din egen sallad. Kaffe, te och fika bjuder vi på under alla tillfällen då vi har workshops och föreläsningar!

Kursledare

Emma Svensson

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Men de senaste åren har Emma mest ägnat sig åt modefoto. Hon startade produktionsbolaget Studio Emma Svensson för tre år sedan som nu har 11 anställda och gör fotojobb för de flesta av de största modeföretagen i Sverige. Hon startade också Fotoresor 2013 där hon håller workshops och fotoresor i egen regi världen över. Emma har satt ihop och planerat denna kurs och kommer vara er huvudcoach under utbildningen.

Emmas team kommer också medverka under denna kurs samt experter inom olika områden, några av de främsta i branschen på workshops och föreläsningar.

 

Datum: Under hela 2019 med start 19 januari.
Plats: Telefonplan, Stockholm
Antal deltagare: max 8
Pris: 15 000 kr/mån + moms (totalt 180 000 kr för ett år + moms)

Du kan välja att betala hela kursavgiften på en gång eller delbetala i upp till 12 månader utan extra kostnad. Ange hur du vill delbetala vid en anmälan.

Länkar:

Anmälningsvillkor

Boka

02d458b8-f881-4644-a377-e2bee0478a0a1 958A0658 copy

Screen Shot 2018-10-16 at 13.48.03

20151210_Comviq10043_web

p222-15397-theroutineno_3-1

Screen Shot 2018-10-16 at 13.47.08

_Y8B1204

Foto: Studio Emma Svensson

Foto Studio Emma Svensson