Fotoresor Patagonien 19-29 april 2018

Följ med på ett äventyr utöver det vanliga. Vår fotoresa med Emma Svensson tar dig till världens ände, södra delen av Chile och Argentina där du får uppleva fantastiska landskap och fotomöjligheter. Resan har också lite äventyrliga inslag för att göra din upplevelse ännu mer speciell. Vi fotograferar i den berömda nationalparken Torres Del Paine, den mäktiga glaciären Perito Moreno, El Chaltén och Mt Fitz Roy, kungspigviner på Tierra Del Fuego samtidigt som du får handledning och workshops från en av Sveriges mest populära fotografer.

Kursinnehåll

Bildseende
Ljus
Landskapsfotografering
HDR
Porträttfoto
Hur du instruerar din modell vid porträtt
Personlig stil
Inspiration och motivation
Bildvisningar med feedback
Handledning och personlig coaching
Fotografering i fantastiska miljöer

Det ingår också en gratis bildbehandlingsworkshop under 2017/2018 i Stockholm om du bokar denna resa.

Du får också ge bort en gratis grundkurs i foto till en vän.

Upplevelser som ingår som bonus

Hiking i magiska landskap
Rida häst i Torres Del Paine
Prova på klättring i El Chaltén (anpassat efter din nivå)
Besök i pingvinparken på Tierra Del Fuego

Förkunskaper

Du kan den grundläggande tekniken och har koll på begrepp som slutartid, bländare och iso.

Denna resa passar

Den som vill fotografera på en av världens vackraste platser i sällskap med andra fotointresserade samtidigt som man får personlig coaching av en av Sveriges populäraste fotolärare. Resan är designad för att ge dig maximalt av Patagoniens vackraste platser och bästa upplevelser samtidigt som den är gjord för att du ska få fantastiska bilder till din portfolio som du har användning av för en lång tid. En investering i inspiration, glädje, utveckling och magiska bilder.

Mer info

Vi reser tillsammans i bil och bor på hotell. Gemenskapen med kursledarna och de övriga deltagarna kommer vara minst lika givande som den omgivning och miljö du befinner dig i.

Schema/upplägg

Torsdag 19 april – Punta Arenas

Vi inleder fotoresan med ett meet & greet redan på morgonen i Punta Arenas dit du tagit dig på egen hand innan fotoresan börjar. Vi kommer starta 09:00 med kaffe och presentation av deltagare och resan för att sedan fortsätta med fotoworkshops hela dagen för att se till att du har bästa möjliga förutsättningar inför de kommande dagarna. På kvällen fotograferar vi i Punta Arenas.

Fredag 20 april – Tierra Del Fuego

Vi reser tidigt på morgonen till Tierra Del Fuego med fotostopp längs vägen för att fotografera kungspingviner som är en den näst största pingvinarten som endast finns kring Antarktis. På kvällen är vi tillbaka igen i Punta Arenas.

Lördag 21 april – Torres Del Paine

Vi reser till den magiska nationalparken Torres Del Paine och fotograferar döda träd, vattenfall och solnedgången. Det är ödsligt och vackert på samma gång.

Söndag 22 april – Torres Del Paine

Vi fotograferar Lake Pehoé i soluppgången och återvänder sedan till hotellet för frukost. Vi fortsätter sedan till Grey Glaciär där vi fotograferar mäktiga isblock i en glaciärsjö.

Måndag 23 april – Torres Del Paine

Efter en välförtjänt sovmorgon fortsätter vi dagen på häst genom Torres Del Paine för att utforska nya områden. Vi gör sedan en spännande natthike för att vara på plats till soluppgången vid Mirador Torres, de tre kända tornen. För den som hellre vill sova finns möjligheten att göra denna hike på fm dagen efter.

Tisdag 24 april – Torres Del Paine

Vi fotograferar vid Mirador Torres i soluppgången, det kända landmärket för Patagonien. Ögonblicket när solens strålar träffar dem är helt magiskt. Vi gör sedan en hike tillbaka ned och fotograferar längs vägen för att sedan åka tillbaka till hotellet för att sova lite. För den som hellre vill göra hiken dagtid kommer den möjligheten också anordnas. Hiken är inte tekniskt svår men lite utmanande konditionsmässigt. Vi anpassar tempot så att alla klarar av det. Ca 4-5 timmar upp och räkna med lika lång tid ned för du kommer vilja stanna och fotografera flera gånger. I solnedgången fotograferar vi ett vackert vattenfall (man kan också få med de tre tornen härifrån om man inte vill göra hiken upp till dem)

Onsdag 25 april – Torres Del Paine

Vi fotograferar vackra sjöar och alpackor inne i Torres Del Paine innan vi beger oss mot Argentina och den lilla staden El Calafate där vi spenderar natten.

Torsdag 26 april – Perito Moreno Glacier

Vi inleder dagen med bildvisning och feedback på dina bilder och fortsätter sedan med att fotografera den storslagna glaciären Perito Moreno. 30 meter höga isblock som faller ned i havet framför dig. En mäktig upplevelse!

Fredag 27 april – El Chaltén

Vi reser vidare till den lilla byn El Chaltén och bergsmassivet Fitz Roy (av många ansett det vackraste berget i världen). Här fotograferar vi från en plats inte många känner till för att få en unik vinkel och översikt över berget. Den som vill kan också prova på klättring tillsammans med erfarna och certifierade guider. Klättringen anpassas till din nivå så även om du aldrig provat det innan kommer det bli en lagom spännande aktivitet.

Lördag 28 april – El Chaltén

Vi gör ännu en tidig hike för att vara på plats på den klassiska fotoplatsen vid Mt Fitz Roy till soluppgången för att få det magiska ljuset över berget. Vi fortsätter sedan fotografera i bergsmassivet under dagen och efter några timmars vila på hotellet (och häng i deras spa) fotograferar vi i solnedgången.

Söndag 29 april – Punta Arenas

Efter en bildvisning med feedback på morgonen reser vi tillbaka till Punta Arenas och har en gemensam avslutningsmiddag och avrundar fotoresan sen kväll. Vi ordnar transport till ditt hotell eller flygplatsen åt dig (vi rekommenderar dock att boka flyg tidigast dagen efter eftersom vi inte vet hur lång tid det kommer ta i border control mellan Argentina och Chile och detta gör att vi inte kan säga en specifik sluttid för resan mer än att vi är tillbaka i Punta Arenas någongång under kvällen.) Ett fantastiskt äventyr är över och du kan sedan resa vidare på egen hand.

Detta ingår

Alla föreläsningar, workshop och daglig fotoutbildning med personlig coaching från en av Sveriges mest populära fotolärare/inspiratörer
Extra handledare vid fotografering
Hästridning i Torres Del Paine
Boende 10 nätter på hotell – del i dubbelrum
Inrikes transport till alla locations och platser
Klättring med guide i El Chaltén
Entréavgifter för alla parker vi besöker
Lämning vid flygplatsen/ditt hotell 7 jan
Frukost på samtliga hotell

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Punta Arenas
Mat och fickpengar
Dricks till lokala guider
Försäkring

Info inresa Chile/Argentina

Som svensk medborgare behövs inget visum om besöket är max 90 dagar. Ditt pass behöver gälla minst 6 månader efter resan. Läs mer på Svenska ambassadens hemsida gällande inreseregler.

Kursledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Emma håller regelbundet kurser och utbildningar i foto bland annat på Fotografiska. Hon har även arbetat som bildredaktör på Rodeo och Peace & Love-festivalen, gjort Håkan Hellströms fotobok, varit curator på F12, grundat Radar Magazine, Fotoresor och är nu aktuell med två utställningar utöver sitt eget fotograferande där hon bland annat arbetar för ELLE, Styleby, Rodeo, DN, Aftonbladet, Expressen, SvD, Universal, Sony Music och Warner Music.

Med på resan medverkar också en extra handledare från Fotoresor om antalet deltagare överstiger 6 personer.

Pris: 42 450 kr inkl moms (33 960 kr exkl moms)
Datum: 19-29 april 2018
Plats: Patagonien. Start och avslut i Punta Arenas
Antal Deltagare: max 12

Om resan bokades efter den 7 november 2016 ska en bokningsavgift på 2000 kr av resans kostnad betalas inom 30 dagar efter att du mottagit en bokningsbekräftelse. Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. 

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta. 

Länkar:

Resevillkor

Boka

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson