Fotoresor Patagonien 19-29 april 2018 med Emma Svensson + Tobias Hägg (Airpixels)

Följ med på ett äventyr utöver det vanliga. Vår fotoresa med Emma Svensson + Tobias Hägg (Airpixels) tar dig till världens ände, södra delen av Chile och Argentina där du får uppleva fantastiska landskap och fotomöjligheter. Resan har också lite äventyrliga inslag för att göra din upplevelse ännu mer speciell. Vi fotograferar i den berömda nationalparken Torres Del Paine, den mäktiga glaciären Perito Moreno, El Chaltén och Mt Fitz Roy, kajak paddling i Grey Glacier, rida på hästar, prova på klättring samtidigt som du får handledning och workshops från två av Sveriges mest populära fotografer.

Kursinnehåll

Bildseende
Ljus
Landskapsfotografering
HDR
Personlig stil
Inspiration och motivation
Föreläsningar från två av Sveriges populäraste fotografer
Bildvisningar med feedback
Handledning och personlig coaching av Emma Svensson och Tobias Hägg
Fotografering i fantastiska miljöer

Bokar du denna resa ingår även en gratis bildbehandlingsworkshop under 2018 i Stockholm och du får även ge bort en gratis grundkurs i foto till en vän. En exklusiv signerad print av Emma Svensson ingår också i resans pris.

Upplevelser som ingår som bonus

Hiking i magiska landskap
Rida häst i Torres Del Paine
Prova på klättring i El Chaltén (anpassat efter din nivå)
Kajak i Grey Glacier

Förkunskaper

Du kan den grundläggande tekniken och har koll på begrepp som slutartid, bländare och iso.

Denna resa passar

Den som vill fotografera på en av världens vackraste platser i sällskap med andra fotointresserade samtidigt som man får personlig coaching av en av Sveriges populäraste fotolärare. Resan är designad för att ge dig maximalt av Patagoniens vackraste platser och bästa upplevelser samtidigt som den är gjord för att du ska få fantastiska bilder till din portfolio som du har användning av för en lång tid. En investering i inspiration, glädje, utveckling och magiska bilder.

Mer info

Vi reser tillsammans i bil och bor på hotell. Gemenskapen med kursledarna och de övriga deltagarna kommer vara minst lika givande som den omgivning och miljö du befinner dig i.

Schema/upplägg

Torsdag 19 april – Punta Arenas

Vi inleder fotoresan med ett meet & greet redan på morgonen i Punta Arenas dit du tagit dig på egen hand innan fotoresan börjar. Vi kommer starta 09:00 med kaffe och presentation av deltagare och resan för att sedan fortsätta med fotoworkshops hela dagen för att se till att du har bästa möjliga förutsättningar inför de kommande dagarna. På kvällen fotograferar vi i Punta Arenas. Vi bor på det fyrstjärniga Hotel José Noguerira (frukost ingår).

Fredag 20 april -Torres Del Paine

Vi beger oss till den magiska nationalparken Torres Del Paine med fotostopp längs vägen. Här kommer vi fotografera döda träd, vattenfall och solnedgången från några av de bästa fotoplatserna parken har att erbjuda. Det är ödsligt och vackert på samma gång. Vi bor på det fyrstjärniga Hotel Río Serrano (frukost ingår).

Lördag 21 april – Torres Del Paine

Vi fotograferar Cordillera de Paine och Lake Pehoé, den kanske vackraste bergkedjan i världen i soluppgången. Här har era guider scoutat riktigt bra fotoplatser åt er redan. Efter frukost ger vi oss ut för att paddla kajak i Grey Glacier för att få en möjlighet att komma riktigt nära den blå glaciärsisen. Vi rekar också inför solnedgångsfoto vid Grey Glacier och återvänder igen för att fånga det fantastiska ljuset i skymningen. Vi bor på det fyrstjärniga Hotel Río Serrano (frukost ingår).

Söndag 22 april – Torres Del Paine

Efter en välförtjänt sovmorgon och bildfeedback fortsätter vi dagen på häst genom Torres Del Paine för att utforska nya områden. Vi gör sedan en tidig hike för att vara på plats till soluppgången vid Mirador Torres, de tre kända tornen. Vi bor på det fyrstjärniga Hotel Río Serrano (frukost ingår).

Måndag 23 april – Torres Del Paine

Vi fotograferar vid Mirador Torres i soluppgången, det kända landmärket för Patagonien. Ögonblicket när solens strålar träffar dem är helt magiskt. Vi gör sedan en hike tillbaka ned och fotograferar längs vägen för att sedan åka tillbaka till hotellet för att sova lite. Hiken är inte tekniskt svår men lite utmanande konditionsmässigt. Vi anpassar tempot så att alla klarar av det. Ca 4 timmar upp och räkna med lika lång tid ned för du kommer vilja stanna och fotografera flera gånger. I solnedgången fotograferar vi ett vackert vattenfall (man kan också få med de tre tornen härifrån om man inte vill göra hiken upp till dem). Vi bor på det fyrstjärniga Hotel Río Serrano (frukost ingår).

Tisdag 24 april – Torres Del Paine

Vi fotograferar Nordenskjold Lake när solen står högt på himlen och träffar vattnet så den får den speciella turkosa färgen. Sedan beger vi oss mot El Calafate och förhoppningsvis kommer vi passera alpackor som vi stannar för att fotografera längs vägen. Vi bor på det trestjärniga Inn Rincón del Calafate (frukost ingår).

Onsdag 25 april – Perito Moreno Glacier

Vi inleder dagen med föreläsning, bildvisning och feedback på dina bilder och fortsätter sedan med att fotografera den storslagna glaciären Perito Moreno. 30 meter höga isblock som faller ned i havet framför dig. En mäktig upplevelse! Vi bor på det trestjärniga Inn Rincón del Calafate (frukost ingår).

Torsdag 26 april – El Chaltén

Vi reser vidare till den lilla byn El Chaltén och bergsmassivet Fitz Roy (av många ansett det vackraste berget i världen). Här fotograferar vi från en plats inte många känner till för att få en unik vinkel och översikt över berget. Den som vill kan också prova på klättring tillsammans med erfarna och certifierade guider. Klättringen anpassas till din nivå så även om du aldrig provat det innan kommer det bli en lagom spännande aktivitet. Vi bor på det trestjärniga Hotel Lunajuim (frukost ingår).

Fredag 27 april – El Chaltén

Vi gör ännu en tidig hike för att vara på plats på den klassiska fotoplatsen vid Mt Fitz Roy till soluppgången för att få det magiska ljuset över berget. Vi fortsätter sedan fotografera i bergsmassivet under dagen och efter några timmars vila på hotellet fotograferar vi i solnedgången. Vi bor på det trestjärniga Hotel Lunajuim (frukost ingår).

Lördag 28 april – El Chaltén

För den som vill gör vi en tidig hike till en utsiktsplats för att fotografera Cerro Torre i soluppgången.Vi fortsätter sedan fotografera i bergsmassivet under dagen och efter några timmars vila på hotellet fotograferar vi i solnedgången. Vi bor på det trestjärniga Hotel Lunajuim (frukost ingår).

Söndag 29 april – Punta Arenas

Efter en bildvisning med feedback på morgonen reser vi tillbaka till Punta Arenas och har en gemensam avslutningsmiddag och avrundar fotoresan sen kväll. Vi ordnar transport till ditt hotell eller flygplatsen åt dig (vi rekommenderar dock att boka flyg tidigast dagen efter eftersom vi inte vet hur lång tid det kommer ta i border control mellan Argentina och Chile och detta gör att vi inte kan säga en specifik sluttid för resan mer än att vi är tillbaka i Punta Arenas någongång under kvällen.) Ett fantastiskt äventyr är över och du kan sedan resa vidare på egen hand.

Detta ingår

Alla föreläsningar, workshop och daglig fotoutbildning med personlig coaching från två av Sveriges mest populära fotolärare/inspiratörer
Hästridning i Torres Del Paine
Boende 10 nätter på hotell – del i dubbelrum
Inrikes transport till alla locations och platser
Klättring med guide i El Chaltén
Kajak i Grey Glacier
Entréavgifter för alla parker vi besöker
Lämning vid flygplatsen/ditt hotell 7 jan
Frukost på samtliga hotell

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Punta Arenas
Mat och fickpengar
Dricks till lokala guider
Försäkring

Info inresa Chile/Argentina

Som svensk medborgare behövs inget visum om besöket är max 90 dagar. Ditt pass behöver gälla minst 6 månader efter resan. Läs mer på Svenska ambassadens hemsida gällande inreseregler.

Kursledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Emma håller regelbundet kurser och utbildningar i foto bland annat på Fotografiska. Hon har även arbetat som bildredaktör på Rodeo och Peace & Love-festivalen, gjort Håkan Hellströms fotobok, varit curator på F12, grundat Radar Magazine, Fotoresor och är nu aktuell med två utställningar utöver sitt eget fotograferande där hon bland annat arbetar för ELLE, Styleby, Rodeo, DN, Aftonbladet, Expressen, SvD, Universal, Sony Music och Warner Music.

Vill du se mer av vad Emma gör kan du följa henne på Instagram: @emmasvenssonphoto

Tobias Hägg, är en av världens bästa drönarfotografer och om du inte redan följer honom på Instagram där han heter Airpixels så är det ett måste! Förutom att jobba för uppdragsgivare som Apple, National Geographic, Fjällräven ställer han just nu ut på Fotografiska. Tobias kommer medverka som co-host på denna fotoresa till Patagonien.

Pris: 39 950 kr inkl moms (31 960 kr exkl moms)
Datum: 19-29 april 2018
Plats: Patagonien. Start och avslut i Punta Arenas
Antal Deltagare: max 12

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr efter att du mottagit en bokningsbekräftelse (faktura 30 dagar). Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. 

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta.

Länkar:

Resevillkor

Boka

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson