Mountain Ready Bootcamp 7 maj

Planerar du också att bestiga Kebnekaise i sommar? Eller kanske vandra Jämtlandstriangeln? Kanske har du större ambitioner än så. Eller så vill du bara prova på att ge dig ut i bergen men vet inte vart du ska börja. Då är vårt bootcamp Mountain Ready den perfekta uppladdningen för dig!

Vi har tagit fram ett bootcamp som inte bara innehåller träning för att du ska komma i form inför sommarens utmaningar i bergen – det ska också ge dig inspiration, kunskap och upplevelser! I sex veckor ses vi tre tillfällen per vecka och avslutar det hela med att bestiga Kebnekaise i Hammarbybacken.

Emma Svensson & Elin Skyttedal och Linda Åkerberg – två av Sveriges mest aktiva alpina klättrare just nu och en av våra största vandringsprofiler kommer leda detta bootcamp tillsammans med ett flertal gäster bland annat PT:n Hans Hellberg och klättercoachen Hannes Friemann.

Detta bootcamp är specifikt framtaget för dig som planerar att vandra / bestiga berg. Det är också ett utmärkt tillfälle att nätverka och knyta nya kontakter och klättrings/vandringspartners inför framtiden!

Förkunskaper

Inga. Det här är för alla oavsett nivå. Vi anpassar varje pass i olika nivåer så alla kan delta. Alla är välkomna!

Schema/upplägg

Vi ses varje tisdag (19:30-21:00), torsdag (19:30-21:00) och söndag (09:00-13:00) i sex veckor med start 7 maj och slut 16 juni.

Tisdagar & torsdagar är träningspass och lördagar är våra upplevelsedagar. Här börjar vi med en föreläsning för inspiration och fortsätter sedan med en aktivitet. Vad sägs om hinderbana, klättring, vandra i Nackareservatet eller bestiga Kebnekaise i Hammarbybacken?

Vi utgår oftast från Hammarbybacken men träning kan ske på olika platser i Stockholm (föreläsningarna är på Telefonplan). Du kan ta dig kommunalt till alla platser utan problem.

Detta ingår

18 tränings & upplevelsetillfällen
Coachning av en professionell PT
Inspiration och ledning av Elin & Emma och Linda
Fem föreläsningar
Entre till klättring & hinderbana
Medlemskap i Facebookgrupp
Professionella foton från några av träningstillfällena som du kan använda i dina sociala medier
Slutevent där vi bestiger Kebnekaise i Hammarbybacken
Gästföreläsare

Detta ordnar du på egen hand

Du har dina egna träningskläder, skor och utrustning (vid klättring kan du hyra klätterskor om du inte har egna för ca 40 kr)

Transport till och från våra träningstillfällen (Hammarbybacken/Telefonplan är våra vanligaste platser men vi kommer ha minst ett tillfälle i Nackareservatet, ett på Värmdö och ett fåtal på andra platser i Stockholm exempelvis Årstaviken – vi kommer meddela i god tid var varje träningstillfälle är. Alla träningspass är självklart utomhus i miljö.)

Ledare

Elin Skyttedal, Konstruktör, alpinist. Elin har alltid haft en dröm om att komma ut och bestiga berg-drömmarna förblev drömmar tills för 2år sedan då hon åkte till sitt första berg, Kilimanjaro. Elin har sedan dess klättrar en hel del i både Norge och Alperna där hon även kommer spendera en hel del tid under det kommande året boendes i en van.

Elin är även väldigt hängiven till sin träning för att alltid kunna prestera på topp. Hon har bland annat tävlat i hinderbanelöpning samt Strongwoman. Om någon undrar vart hon är vet de flesta att hon antingen befinner sig i klätterhallen eller kastar runt vikter i gymmet. Elin är sponsrad av La Sportiva.

Se mer av vad Elin gör på Instagram: @elinskyttedal

Emma Svensson, fotograf & alpinist. Emma började bestiga berg 2017 men har gjort fler berg sedan dess än vad många hinner på sin livstid. I projektet 49 peaks besteg hon det högsta berget i varje land i Europa på mindre än ett år som förste svensk och 487 dagar snabbare än nuvarande världsrekordet. Efter det var det omöjligt att gå tillbaka till ett vanligt liv så Emma spenderade några månader i en van i Chamonix för att komma närmare bergen där hon bland annat klättrade berg som Matterhorn och Dent du Geant på egen hand. Nyss hemkommen från en lyckad expedition i Nepal besteg hon Ama Dablam 6812 m – ett teknisk berg som också anses vara en av världens vackraste. När du läser det här har hon precis påbörjat nästa stora bergsprojekt – American Peaks där hon ska försöka sig på att bestiga det högsta berget i varje land i syd/central och nord America. Något som kommer pågå under flera år framöver. Emma är sponsrad av The North Face och Grivel.

Se mer av vad Emma gör på Instagram: @emmasvenssonphoto

Linda Åkerberg, känd profil inom vandring som driver kontot/sajten Wildernessstories där hon inspirerar andra till äventyr. Linda har bland annat vandrat PCT, från Mexico till Kanada, till Everest Basecamp på egen hand och leder expeditioner upp på Kilimanjaro för Äventyrsresor. Hon är också en flitigt medverkande skribent i Utemagasinet, har bestigit Lobouche och varit med på Fjällräven Polar. Linda är också certifierad Wilderness First Responder. Linda är sponsrad av La Sportiva.

Se mer av vad Linda gör på Instagram: @wildernessstories

Pris: 4750 kr inkl moms (3800 kr exkl moms)
Datum: Start 7 maj 2019. Varje tisdag 19:30-21:00, torsdag 19:30-21:00 och söndag 09:00-13:00 i sex veckor. Sista tillfälle är 16 juni 2019.
Plats: Stockholm
Antal Deltagare: max 16

Länkar:

Anmälningsvillkor

Boka

89A7562_red_web IMG_2265_red_web 1M3A4755_red_web (1) IMG_7808_red_web2 IMG_2180_red_web 958A2274 958A2297 IMG_2229_red_web PB022251_red_web (1) IMG_20181007_120444_red_web 1M3A5371_red_web (1) IMG_20181005_111450_web Screen-Shot-2018-10-05-at-19.24.32