Modefoto 1 år 2018 – FULLBOKAD/PÅBÖRJAD

Modefoto 1 år med Emma Svensson + team

För första gången någonsin kan Emma Svensson och hennes team erbjuda en ett år lång modefoto kurs. Det här är kursen för dig som vill ta ditt modefotograferande till nästa nivå. Eller bara fördjupa dig inom något under en längre tid. Gå helhjärtat in i ett nytt projekt. Eller utmana dig själv. Förutom mentorskap så ingår inte mindre än sex portfolio plåtningar med professionellt team och totalt 21 kurstillfällen (140 schemalagda undervisningar timmar). Du kommer också få gästföreläsningar från agent, art director, stylist, makeup artist och flera modefotografer. Utöver det så kommer du få hemuppgifter, feedback och tillgång till en låst Facebook grupp med support och coachning. Du kommer också få möjlighet att medverka på fotojobb Emma och hennes team gör för att få ännu mer erfarenhet och insikt i branschen. Vi kommer också lyfta dig och dina bilder i våra kanaler och du kommer efter året är slut ha en fin modefoto portfolio, ett större kontaktnät i modebranschen och massor med mer erfarenhet samtidigt som du haft kul längs vägen. Det är den ultimata kursen för dig som är intresserad av modefoto!

Kursupplägg

Vi ses 2-3 gånger per månad, antingen på en lördag (heldag) eller en veckodag (halvdag, kväll 17:00-21:00) för undervisning, bildfeedback, workshops och fotograferingar. Utöver det kommer vi ha en tät kommunikation i vår låsta Facebook grupp där du får hjälp, råd och stöd, svar på frågor, feedback och hemuppgifter.

Emma Svensson kommer tillsammans med sitt team att leda utbildningen. Exempelvis är Frida Möller vår expert på ljus och därför kommer hon hålla den undervisningen medan Beata Holmgren är bäst på retusch och därför kommer ansvara för det. Emma Grann är utbildnings samordnare och medverkar vid de flesta kurstillfällen.

Vid samtliga undervisningstillfällen ingår kaffe och fika.

13 januari – heldag

Introduktion, genomgång av dina mål samt föreläsning om modefoto med Emma Svensson och Emma Grann

24 januari – kväll

Posera modeller med Emma Svensson. Förutom att hålla föreläsning och workshop i att posera modeller kommer vi ha modell på plats att öva på.

10 februari – heldag

Ljussättning med blixt i studio med Frida Möller och Emma Grann. Här kommer vi under en heldag ägna oss åt att förstå och lära oss studioblixtar och ljus. Vi kommer öva på att rigga flera olika ljussättningar bland annat ett flertal favoriter för modefoto.

19 februari – kväll

Ljussättning med HMI ljus med Frida Möller och Emma Grann. Här kommer vi under en hel kväll jobba med fast ljus. Båda HMI ljus men också led lampor för att förstå hur fast ljus fungerar samt skapa olika ljussättningar.

24 februari – heldag

Portfolio fotografering i studio med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt 8 modeller från agentur). Här får du göra din första portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig.

5 mars – kväll

Feedback på dina bilder från din första portfolio fotografering av Emma Svensson. Vi kommer också ha en föreläsning med en inspirerande modefotograf.

12 mars – kväll

Föreläsning av makeup artist. Vi kommer bland annat lära oss vad man som fotograf bör tänka på när det gäller hår och makeup på en fotografering. Vår makeup artist kommer demonstrera smink och hårstyling på modell på plats. Du får chansen att ställa alla frågor du någonsin undrat över!

24 mars – heldag

Modefoto retusch med Beata Holmgren och Emma Grann. Detta är det första av två retusch tillfällen. Här kommer du få lära dig allt från att framkalla bilden i camera raw till att sätta ton, arbeta i lager och professionell modefoto retusch. Vad är ok och vad är inte ok? Hur mycket retusch är smakfullt? Vad kan jag förvänta mig att en kund vill att jag retuscherar? Vi tittar även på olika jobb vi på Studio Emma Svensson fotograferat och retuscherat före/efter.

9 april – kväll

Föreläsning av stylist. Vi kikar på allt ifrån hur du som fotograf ska tänka kring looks och form på en fotografering till bildens slutgiltiga resultat. Vi kikar på klassiska misstag och hur du undviker dem samt hur du arbetar i team tillsammans med en stylist för att skapa och planera en modefotografering. Du får chansen att ställa alla frågor du någonsin undrat över!

21 april – heldag

Beauty fotografering i studio med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt 8 modeller från agentur). Här får du göra din andra portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig.

5 maj – heldag

Ljussättning i dagsljus med Frida Möller och Emma Grann. Våra ljusexperter kommer lära dig allt om att fotografera i dagsljus. Tips och tricks som används vid modefoto. Hur du gör i olika sorters ljus. Vi kommer också arbeta med reflektering och diffusering av ljus samt kika på vad som är bra foto locations och vad som fungerar mindre bra.

19 maj – heldag

Portfolio fotografering inomhus på location med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt 8 modeller från agentur). Här får du göra din tredje portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig.

21 maj – kväll

Vi inleder med bildfeedback på dina bilder med Emma Svensson för att sedan äta en trevlig middag tillsammans och prata foto resten av kvällen på restaurang (ingår).

4 juni – kväll

Ljussättning med blixt i dagsljus med Frida Möller och Emma Grann. Här får vi lära oss att ljussätta med blixt i befintligt ljus. Hur balanserar du blixtljuset på bästa sätt? Vi arbetar med olika typer av blixtar och ljussituationer.

10 juni – heldag

Portfolio fotografering på location i dagsljus med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt 8 modeller från agentur). Här får du göra din fjärde portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig.

Kursen tar sedan sommaruppehåll i juli

13 augusti – kväll

Föreläsning av fotograf och bildfeedback på dina bilder av Emmas team.

25 augusti – heldag

Andra omgången av retusch med Beata Holmgren och Emma Grann. Här fördjupar vi oss inom moderetusch och följer upp alla frågor ni kan tänkas ha sedan förra tillfället. Vi går också mer in på djupet på era bilder och ger feedback på retusch arbetet.

15 september – heldag

Beauty fotografering i studio med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt modeller från agentur). Här får du göra din femte portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig. Under denna fotografering kommer du ha en egen modell och ett eget koncept.

1 oktober – kväll

Föreläsning av Art Director samt bildfeedback på dina bilder av Emma Svensson. Hur planerar en AD modejobb? Vad köper de in? Hur pitchar du en idé? Tips för hur du kan få dina bilder publicerade. Vad ska man tänka på som fotograf när man har en uppdragsgivare? Hur ser en brief ut? Vad vill tidningar och kunder inte ha? Chans att ställa alla frågor om allt du undrar över till en art director i modebranschen!

8 oktober – kväll

Föreläsning med Emma Svensson om modebranschen, inspiration och motivation. Bildfeedback på dina bilder av Emma.

27 eller 28 oktober – heldag

Vi kommer dela upp oss så hälften av gruppen fotograferar en dag och andra halvan nästa dag. Här gör vi den sista portfolio fotograferingen i studio med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt modeller från agentur). Här gör du din egen editorial med din egen modell. Emmas team är på plats och coachar dig!

5 november – kväll

Föreläsning med agent. Hur gör man för att komma in på en agentur? Vad letar en agent efter? Vad innebär det att ha agent? Hur gör man för att bygga sin portfolio? Feedback på dina bilder av agent.

12 november – kväll

Föreläsning med fotograf samt arbete med din portfolio.

24 november – heldag

Portfolio review med Emma Svensson samt avslutningsmiddag med hela gänget! Coachningen i Facebook gruppen kommer fortsätta året ut även om detta är sista träffen på kursen. Målet är att du ska ha med dig en egen portfolio, ha utvecklats som modefotograf och haft himla kul samtidigt som du byggt ditt kontaktnät under året.

Under året kommer vi också erbjuda er att få medverka under fotograferingar vi fotografer på Studio Emma Svensson gör. För att se mer vad vi håller på med kolla in vår hemsida här!

I dagsläget har vi inte vågat planera in att Emma Svensson medverkar under portfolio fotograferingarna men hon kommer att dyka upp på så många hon har möjlighet till. Anledningen till detta är hennes projekt 49 peaks som pågår under 2018 och som inte går att planera fullt ut med lång framförhållning pga väder, dagsform och tillgänglighet. Men hon kommer att vara på plats på alla hon har möjlighet till! Hennes team är alltid på plats och tar hand om dig.

Detta ingår också i kursen

Känner du dig osäker på grundläggande kamerateknik så får du gå vår grundkurs i foto (en heldag) utan extra kostnad. Du får också ge bort en plats på en grundkurs i foto till en vän.

Förkunskaper

Du bör ha koll på grundläggande teknik som slutartid, bländare och iso. I övrigt behöver du ingen tidigare erfarenhet av studio, blixtar eller modefoto. Vi lär dig längs vägen och kursen passar alla oavsett nivå. Men vi tror att du behöver ha ett intresse för modefoto om du ska ge dig in i det här under ett helt år.

Att ta med till kursen

Till fotograferingarna har du med dig kamera med laddat batteri (samt extra), minneskort (flera stycken alt laptop och extern hårddisk) och objektiv (vi föredrar en normalzoom många gånger och brännvidder runt 35-80 mm men du väljer själv vad du trivs bäst med). Till de andra tillfällena anteckningsmaterial. För bildbehandling/retusch behöver du ha med dig laptop med Adobe Photoshop och Bridge/Lightroom/annat program för att organisera och göra urval på bilder samt ritplatta.

Kurslokal

Vår studio på Telefonplan. Vissa kurstillfällen är på location i Stockholmsområdet. Vi utgår dock alltid från vår studio och ordnar med transport dit.

Lunch vid heldagar

Det är dåligt med öppna restauranger dagtid under helger i området. Det enklaste är att ta med sig egen lunch eller köpa på Hemköp under lunchen. Vi har kylskåp och micro i studion. Hemköp har också en salladsbar där du kan göra din egen sallad. Kaffe, te och fika bjuder vi på under hela helgen!

Kursledare

Emma Svensson

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Men de senaste åren har Emma mest ägnat sig åt modefoto. Hon startade produktionsbolaget Studio Emma Svensson för tre år sedan som nu har 11 anställda och gör fotojobb för de flesta av de största modeföretagen i Sverige. Hon startade också Fotoresor 2013 där hon håller workshops och fotoresor i egen regi världen över. Emma har satt ihop och planerat denna kurs och kommer vara er huvudcoach under utbildningen.

Frida Möller

Frida arbetar heltid som fotograf på Studio Emma Svensson sedan flera år tillbaka och fotograferar och filmar för kunder som H&M, Kappahl, MQ, Hunkydory, Rodebjer, Chic, ELLE, BON med flera. Frida håller också egna workshops och fotoresor. Hon är den som har mest erfarenhet av ljussättning i teamet och kommer därför främst medverka som kursledare i ljussättning och under portfolio fotograferingar.

Beata Holmgren

Beata arbetar heltid som fotograf på Studio Emma Svensson sedan flera år tillbaka och fotograferar för kunder som H&M, Stylein, Soft Goat, MQ, Hanky Panky, Kicks, Ellos och Levis med flera. Beata är otroligt konstnärlig och älskar retusch. Hon kan sitta i timmar och arbeta med sina bilder för att de ska bli perfekta. Det är som att gå in i en helt ny värld där man får skapa och ta sina bilder till nästa nivå. Därför är Beata perfekt att hålla undervisningen i retusch. Hon är superduktig på det. Beata är också utbildad fotograf vid Fotoskolan STHLM men har arbetat 8 år i branschen sedan dess.

Emma Grann

Emma Grann arbetar heltid som fotograf på Studio Emma Svensson sedan flera år tillbaka och fotograferar för Nelly, EoE Glasses, Levis och ELLE. Hon arbetar också med Fotoresor där hon både gör produktion samt håller egna resor och workshops. Det finns ingen som spenderar mer tid på sin fritid i vår studio än Emma för att fotografera egna modeprojekt och portfolio jobb som publiceras i olika online tidningar världen över. En sann inspirationskälla! Emma har en yrkesutbildning som fotograf från Fotoskolan STHLM och hon kommer vara samordnare för den här utbildningen.

Datum: Under hela 2018, se kursdatum ovan
Plats: Telefonplan, Stockholm
Antal deltagare: max 12
Pris: 34 950 kr + moms

Du kan välja att betala hela kursavgiften på en gång eller delbetala i upp till 12 månader utan extra kostnad. Ange hur du vill delbetala vid en anmälan.

Länkar:

Anmälningsvillkor

Boka

02d458b8-f881-4644-a377-e2bee0478a0a1 958A0658 copy 958A8656_web_insta

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Studio Emma Svensson

_Y8B1204

Foto: Studio Emma Svensson 20150823_Metro-Mode6387_web2

20170602_Boob_AW180811 Y8B1071-copy

Foto: Emma Svensson

elle-modejobb3-682x1024

Emma Svensson