Island – Classic 2018 – ENDAST 1 PLATS KVAR

Följ med på en spännande fotoresa till Island, ett av världens mest speciella länder 30 augusti – 2 september 2018. Här kommer vi under fyra dagar uppleva sagolandskap samtidigt som vi utvecklas som fotografer. Vi kommer varva att fotografera på Island mest kända, vackra och klassiska fotoplatser med att rida Islandshästar och ett besök på Blå Lagunen. Det blir den ultimata Islandsupplevelsen under en weekend! Under resan kommer du också få prova på att fotografera modefoto på Viks svarta stränder med professionell modell och makeupartist. En extra handledare från Fotoresor medverkar också på resan vid fler än 7 deltagare.

Kursinnehåll

Workshops:
Bildkomposition
Ljus
Landskapsfotografering
Modefoto inkl instruera modell

Bildvisning med feedback
Handledning och personlig coaching
Fotografering med modell och makeupartist under en dag

Det ingår också en gratis bildbehandlingsworkshop under 2017/2018 i Stockholm om du bokar denna resa.

Du får också ge bort en gratis grundkurs i foto till en vän alt gå den själv om du behöver grundläggande kunskaper inom foto inför denna resa

Förkunskaper

Vi tar hand om dig oavsett nivå.

Denna resa passar

Den som vill fotografera på en av världens vackraste platser i sällskap med andra fotointresserade samtidigt som man får personlig coaching. Resan är designad för att ge dig maximalt av Islands vackraste platser och bästa upplevelser samtidigt som den är gjord för att du ska få fantastiska bilder till din portfolio som du har användning av för en lång tid. En investering i upplevelse, inspiration, glädje, utveckling och magiska bilder.

Mer info

Vi reser tillsammans i bil och bor på hotell på den isländska landsbygden. Varje dag betyder ett nytt äventyr och nya locations. Gemenskapen med kursledarna och de övriga deltagarna kommer vara minst lika givande som den omgivning och miljö du befinner dig i. Du får en omfattande pdf med detaljerad information och packlista ca 4 veckor innan avresa.

Schema/upplägg

Torsdag 30 augusti – Bruarfoss – Geysir – Gullfoss

Vi börjar fotoresan med introduktion och undervisning kl 09:00. Efter en halvdag med fotoundervisning från vår kursledare beger vi oss till det vackra vattenfallet Bruarfoss och fotograferar. Vi fortsätter sedan till Geysir för att avsluta i solnedgången vid det magiska Gullfoss. Vi bor på hotell i Hella/Selfoss.

Fredag 31 augusti – Islandshästar – Jökulsarlon

Vi inleder dagen med att rida Islandshästar och fortsätter sedan för att fotografera den gamla poolen, den vackra canyonen Fjaðrárgljúfur och avslutningsvis fotografera i solnedgången vid den coola glaciärsjön Jökulsárlón där det finns isblock uppspolade på den svarta stranden. Vi bor på hotell i Kirkjubæjarklaustur.

Lördag 1 september – Vik

Vi inleder dagen med bildvisning och fortsätter sedan till de svarta stränderna i Vik för att fotografera. Här kommer vi dela in oss i mindre grupper för att få mer kvalitetstid för modefotografering med modell och makeupartist. Så medan halva gruppen fotograferar mode kommer andra halvan fotografera klassiska och dramatiska motiv som Dyrholaey och Reynisfjara. Det kommer finnas gott om tid att fotografera vatten med långa slutartider i solnedgången. Vi bor på hotell i Vik.

Söndag 2 september – Skogarfoss – Blå Lagunen

Vi fotograferar vattenfallet Skogarfoss, det övergivna flygplanet på den svarta stranden och avslutar resan med ett besök på Blå Lagunen innan vi lämnar alla deltagare på Keflavik flygplats för nattflyget hem (du ska alltså boka flygresa hem den 3 sep direkt efter midnatt).

Detta ingår

Alla föreläsningar, workshop och daglig fotoutbildning med personlig coaching från vår fotograf
Extra handledare vid fotografering
Modefotografering under en dag med modell och makeupartist
Boende 3 nätter på hotell – del i dubbelrum
Inrikes transport till alla locations och platser
Rida Islandshästar
Ett besök på Blå Lagunen
Lämning vid flygplatsen på kvällen den 2 sep

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Island
Mat och fickpengar
Försäkring

Kursledare

Frida Möller 

Frida arbetar heltid som fotograf på Studio Emma Svensson sedan tre år tillbaka med uppdragsgivare som H&M, BON, Gina Tricot, Levi’s, River Island, Gant och By Malina.

Frida håller flera fotoresor och kurser på egen hand och är en riktig klippa. Hon medverkar också på flera av Emmas resor och har varit med på bland annat Ungdomsresan i USA 2017, Nya Zeeland 2017, USA – Desert Edition 2016 och Island 2016.

Vill du se mer av vad Frida gör kan du följa henne på Instagram: @fridamoller_

Emma Grann

Emma har en yrkesutbildning som kommersiell fotograf från Fotoskolan STHLM och handplockades därifrån redan innan hennes utbildning var avslutad. Sen dess arbetar hon heltid som fotograf på Studio Emma Svensson och fotograferar för bland annat Nelly, EoE Glasses, Levis och ELLE.

Hon arbetar också med Fotoresor där hon både gör produktion samt håller egna resor och workshops. Det finns ingen som spenderar mer tid på sin fritid i vår studio än Emma för att fotografera egna modeprojekt och portfolio jobb som publiceras i olika online tidningar världen över. En sann inspirationskälla!

Hon har tidigare medverkat på Ödeplatser i Berlin 2017, USA – Desert Edition 2016, Ungdomsresan i USA 2017 och Fotoresan till Island 2017.

Vill du se mer av vad Emma gör kan du följa henne på Instagram: @emmagrann  

Pris 14 995 kr inkl moms (11 996 kr exkl moms)
Datum 30 aug – 2 sep 2018
Plats Island, start i Reykjavik kl 09:00 den 30 aug. Avslut på Keflavik flygplats den 2 sep ca kl 22:00
Antal Deltagare max 14

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr (faktura 30 dagar). Resterande belopp betalas 30 dagar innan resan.

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta. 

Länkar:

Resevillkor

Boka

958A0655

Foto: Emma Svensson/Studio Emma SvenssonP7210868

island-rekresa-2016-chasing-ice-adrian-pehrson-2_web958A1110

Y8B7851_redigerad_redigerad_web121

Y8B8240_redigerad_web958A0776

Island 2013P7190680