Island – Adventure 2018

Följ med på en spännande fotoresa med äventyr till Island, ett av världens mest speciella länder 1-9 september 2018. Här kommer vi under nio dagar uppleva sagolandskap samtidigt som vi utvecklas som fotografer. Resan leds av den prisbelönta fotografen Emma Svensson som kommer ta med dig på en upplevelse utöver det vanliga. Den här resan går till ett par klassiska platser men fokus ligger på att utforska höglandet och mer avlägsna plater på Island. Vi reser i 4×4 fordon men kommer också genomföra flera vandringar för att komma till unika fotoplatser inkl en guidad glaciärshike. Under resan kommer du också få prova på att fotografera modefoto på Viks svarta stränder med professionell modell och makeupartist. En extra handledare från Fotoresor medverkar också på resan.

Kursinnehåll

Workshops:
Bildseende
Landskapsfotografering
Modefoto inkl instruera modell
Inspiration och motivation

Bildvisningar med feedback
Handledning och personlig coaching
Fotografering med modell och makeupartist under en dag

Det ingår också en gratis bildbehandlingsworkshop under 2017/2018 i Stockholm om du bokar denna resa.

Du får också ge bort en gratis grundkurs i foto till en vän alt gå den själv om du behöver grundläggande kunskaper inom foto inför denna resa

Förkunskaper

Du kan den grundläggande tekniken och har koll på begrepp som slutartid, bländare och iso.

Denna resa passar

Den som vill fotografera på en av världens vackraste platser i sällskap med andra fotointresserade samtidigt som man får personlig coaching av en av Sveriges populäraste fotolärare. Resan är designad för att ge dig maximalt av Islands vackraste platser och bästa upplevelser samtidigt som den är gjord för att du ska få fantastiska bilder till din portfolio som du har användning av för en lång tid. En investering i upplevelse, inspiration, glädje, utveckling och magiska bilder. Ingen annan resa tar dig till alla dessa platser på samma gång.

Om vandringen

Vi kommer att genomföra flertalet vandringar under resan för att ta oss till olika fotoplatser. Det är endast dagsturer, vi återkommer alltid till vårt boende (hotell/stuga) på kvällarna. För att så många som möjligt ska kunna följa med på vandringarna så gör vi flera kortare per dag istället för en lång. Då kan man anpassa sig efter dagsformen och hoppa över en om man känner att man vill ta det lite lugnare (och istället fotografera i omgivningarna som också är supervackra). Vi kommer också dela in oss i två grupper med olika tempo för att du ska kunna anpassa din vandring. Ingen vandring är tekniskt svår men det kan ibland vara brant och utmanande uppförsbacke. Du kommer bära en lätt dagsryggsäck med vatten, snacks och kamera under vandringen. De flesta hikes är max 2-3 timmar rundtur utan fotopauser inräknat.

Mer info

Vi reser tillsammans i 4×4 fordon och bor på hotell/i stugor på den isländska landsbygden. Varje dag betyder ett nytt äventyr och nya locations. Gemenskapen med kursledarna och de övriga deltagarna kommer vara minst lika givande som den omgivning och miljö du befinner dig i. Du får en omfattande pdf med detaljerad information och packlista ca 4 veckor innan avresa.

Schema/upplägg

Lördag 1 sep – Snæfellsnes peninsula

Vi börjar fotoresan med introduktion och undervisning kl 09:00. Efter en halvdag med fotoundervisning från Emma beger vi oss till Snæfellsnes peninsula för fotografering. Kvällens höjdpunkt blir att fotografera Kirkjufell i solnedgången. Vi bor på hotell i Snæfellsnes peninsula.

Söndag 2 sep – Vik

Vi reser till de svarta stränderna i Vik för att fotografera. Här kommer vi dela in oss i mindre grupper för att få mer kvalitetstid för modefotografering med modell och makeupartist. Så medan halva gruppen fotograferar mode kommer andra halvan fotografera klassiska och dramatiska motiv som Dyrholaey och Reynisfjara. Det kommer finnas gott om tid att fotografera vatten med långa slutartider i solnedgången. Vi bor på hotell i Vik.

Måndag 3 sep – þórsmörk

Vi inleder dagen med bildvisning och fortsätter sedan efter lunch till þórsmörk där vi gör en hike till en häftig location där du kan fotografera riktigt mäktiga bilder. I solnedgången gör vi en annan hike upp på ett berg för att fånga storslagna vyer över landskapet. Gröna berg, dalar, flodbanker och svart lavasand. På kvällen grillar vi om vädret tillåter. Vi bor i en mountain hut.

Tisdag 4 sep – þórsmörk

Vi fotograferar canyons i þórsmörk innan vi beger oss mot det hemliga dolda vattenfallet i en grotta. På vägen mot Kirkjubæjarklaustur fotograferar vi den gamla poolen och Eldhraun. Vi bor på hotell i Kirkjubæjarklaustur.

Onsdag 5 sep – Jökulsárlón och Skaftafell glaciärhike

Vi inleder dagen med bildvisning med feedback och fortsätter sedan till vattenfallet Svartifoss. På eftermiddagen gör vi en guidad glaciärhike upp på Skaftafell glaciär. I solnedgången fotograferar vi glaciärsjön Jökulsárlón där isblock ligger uppspolade på den svarta stranden. Vi bor på hotell i Höfn.

Torsdag 6 sep – Stokksnes + norra Island

Vi går upp tidigt för att fotografera Vesturhorn i soluppgången och fortsätter sedan till norra Island där vi fotograferar geothermal områden och vattenfallet Goðafoss i solnedgången. Vi bor på hotell i Akureyri.

Fredag 7 sep – Kerlingarfjöll

Efter bildvisning med feedback åker vi till det Isländska höglandet och Kerlingarfjöll där vi fotograferar hela dagen. Vi kommer genomföra kortare dagshiker för att komma till häftiga fotoplatser. På kvällen beger vi oss mot Landmannalaugar där vi badar i varma källor och bor i en mountain hut.

Lördag 8 sep – Landmannalaugar

Vi inleder dagen med soluppgångs fotografering över Landmannalaugar med en kort hike upp på ett berg. Efter frukost är det dags för nästa hike till färgade berg, rykande källor och glaciärsjöar. Lagom till solnedgången gör vi ännu en hike upp på ett berg för att få en storslagen vy över det mäktiga området. Vi äter en gemensam middag och den som vill bada i varma källor igen kan passa på. Vi bor i en mountain hut.

Söndag 9 sep – Landmannalaugar

Efter frukost packar vi ihop och beger oss mot Maelifell för att fotografera och fortsätter sedan med fotostopp längs vägen tillbaka från höglandet. Vi avrundar fotoresan med en middag på Islands bästa hummer restaurang innan vi är tillbaka på flygplatsen i Keflavik lagom i tid för att hinna med nattflyget hem (du ska alltså boka hemresan den 10 sep)

Detta ingår

Alla föreläsningar, workshop och daglig fotoutbildning med personlig coaching från en av Sveriges mest populära fotolärare/inspiratörer
Extra handledare vid fotografering
Modefotografering under en dag med modell och makeupartist
Boende 8 nätter på hotell/i stuga – del i dubbelrum/i stugorna är det sovsal
Frukost, lunch och middag för alla dagar vi bor i stugor
Inrikes transport till alla locations och platser i 4×4 fordon
Glaciärvandring med guide
Entreér till de ställen som kräver det
Lämning vid flygplatsen på kvällen den 9 sep

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Island (resan börjar kl 09:00 den 1 sep i Reykjavik och avslutas på kvällen den 9 sep vid Keflavik flygplats, vi rekommenderar nattflyget hem, du ska alltså boka flygen som går precis efter midnatt den 10 sep)
Mat och fickpengar
Försäkring

Kursledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Emma håller regelbundet kurser och utbildningar i foto. Hon har även arbetat som bildredaktör på Rodeo och Peace & Love-festivalen, gjort Håkan Hellströms fotobok, varit curator på F12, grundat Radar Magazine, Fotoresor och Studio Emma Svensson utöver sitt eget fotograferande där hon bland annat arbetar för ELLE, Styleby, Rodeo, DN, Aftonbladet, Expressen, SvD, Universal, Sony Music och Warner Music. Emma är också känd för utställningarna Ikoner och I kroppen min.

Island Emmas favoritresmål i världen och hon har varit där 14 gånger och arrangerat resor dit i flera år. Hon ser fram emot att ta med dig på ett äventyr utöver det vanliga!

Vill du se mer av vad Emma gör kan du följa henne på Instagram: @emmasvenssonphoto

Med på resan medverkar också en extra handledare.

Pris 29 995 kr inkl moms (23 996 kr exkl moms)
Datum 1-9 sep 2018
Plats Island, start i Reykjavik kl 09:00 den 1 sep. Avslut på Keflavik flygplats den 9 sep ca kl 22:00
Antal Deltagare max 14

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr (faktura 30 dagar). Resterande belopp betalas 30 dagar innan resan.

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta. 

Länkar:

Resevillkor

Boka

958A0312 958A9019958A0655 P7210868958A9076 958A7306 958A9332 958A1110 121 DJI_0491 P7170051958A0943 958A0776 958A0111 958A8172 P7170168958A7413 958A9129 958A9757