Intensiv Modefoto Workshop 2019

Intensiv modefoto workshop 2019 med Emma Svensson + team (15 tillfällen) 

För första gången erbjuder nu Emma Svensson och hennes team en intensiv modefoto workshop med 15 träffar med start 13 oktober 2019. Det här är kursen för dig som vill ta ditt modefotograferande till nästa nivå. Förutom mentorskap så ingår inte mindre än tre portfolio fotograferingar med professionellt team och totalt 15 kurstillfällen (100 schemalagda undervisningstimmar). Du kommer också få gästföreläsningar med agent, etablerade fotografer och proffs inom branschen. Utöver det så kommer du få fotouppgifter, feedback och tillgång till en låst Facebook grupp med support och coachning. Vi kommer också lyfta dig och dina bilder i våra kanaler och du kommer efter kursens slut ha en fin modefoto portfolio, ett större kontaktnät i modebranschen och massor med mer erfarenhet samtidigt som du haft kul längs vägen. Det är den ultimata kursen för dig som är intresserad av modefoto!

 

Kursupplägg

Vi ses under 15 tillfällen under hösten 2019 (oktober och november), antingen på en lördag eller söndag (heldag) eller en veckodag (halvdag, kväll 17:00-21:00) för undervisning, bildfeedback, workshops och fotograferingar. Utöver det kommer vi ha en tät kommunikation i vår låsta Facebook grupp där du får hjälp, råd och stöd, svar på frågor, feedback och hemuppgifter.

Emma Svensson kommer tillsammans med sitt team att leda utbildningen. Vid samtliga undervisningstillfällen ingår kaffe och fika.

13 oktober – heldag

Introduktion, genomgång av dina mål samt föreläsning om modefoto med Emma Svensson

19 + 20 oktober – heldag

Heldag i ljussättning med Emmas team. Du kommer få lära dig hur ljus och studioblixtar fungerar. Du kommer sedan få rigga och träna på flera olika ljussättningar, både med studioblixtar, batteriblixtar och HMI ljus. Efter denna helg ska du självständigt kunna ljussätta en modefotografering.

23 oktober – kväll

Föreläsning om posering med Emma Svensson. Hur vägleder du modellerna på bästa sätt, hur får du modellen att känna sig bekväm och hur håller du upp energin under en plåtning. Fotoövning tillsammans med professionella modeller.

27 oktober – heldag

Portfolio fotografering i studio med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt 4 modeller från agentur). Här får du göra din första portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig.

30 oktober – kväll

Modefoto retusch. Detta är det första av två retusch tillfällen. Ni kommer att få arbeta med en professionell modefoto retuschör med flera års erfarenhet i branschen där du lär dig allt från att framkalla bilden i camera raw till att sätta ton, arbeta i lager och professionell modefoto retusch. Vad är ok och vad är inte ok? Hur mycket retusch är smakfullt? Vad kan jag förvänta mig att en kund vill att jag retuscherar? Vi tittar även på olika jobb vi på Studio Emma Svensson fotograferat och retuscherat före/efter.

3 november – heldag

Föreläsning i Capture one, lär dig plåta direkt in i datorn tillsammans med en professionell instruktör som lär dig hur Capture One fungerar som är det ledande branschprogrammet.

6 november – kväll

Feedback på dina bilder från din första portfolio fotografering av Emma Svensson.

10 november – heldag 

Portfolio fotografering inomhus på location med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt 8 modeller från agentur). Här får du göra din andra portfolio plåtning i små grupper tillsammans med Emmas team som coachar dig.

13 november – kväll

Andra omgången av retusch. Här fördjupar vi oss inom moderetusch och följer upp alla frågor ni kan tänkas ha sedan förra tillfället. Vi går också mer in på djupet på era bilder och ger feedback på retusch arbetet.

17 november – heldag

Bildfeedback på dina bilder av Emma Svensson. Vi kommer också ha en föreläsning med en inspirerande modefotograf.

20 november – kväll

Möte med agent Camilla Engström Sainz som går igenom vad man bör tänka på när det gäller kundkontakt och hur man arbetar i modebranschen. Hur tar man betalt? Hur bygger man upp en bra portfolio? Här kommer du få svar på alla frågor du undrar över gällande hur det fungerar med agent. Du får också feedback på dina bilder.

23 eller 24 november – heldag

Vi kommer dela upp oss så hälften av gruppen fotograferar en dag och andra halvan nästa dag. Här gör vi den sista portfolio fotograferingen i studio med professionellt team (stylist, hår stylist, makeup artist samt modeller från agentur). Här gör du din egen editorial med din egen modell. Emmas team är på plats och coachar dig!

27 november – kväll

Portfolio review med Emma Svensson samt avslutningsmiddag med hela gänget! Coachningen i Facebook gruppen kommer fortsätta året ut även om detta är sista träffen på kursen. Målet är att du ska ha med dig en egen portfolio, ha utvecklats som modefotograf och haft himla kul samtidigt som du byggt ditt kontaktnät.

 

Förkunskaper

Du bör ha koll på grundläggande teknik som slutartid, bländare och iso. I övrigt behöver du ingen tidigare erfarenhet av studio, blixtar eller modefoto. Vi lär dig längs vägen och kursen passar alla oavsett nivå. Men vi tror att du behöver ha ett intresse för modefoto då detta är en intensiv-kurs i just modefotografering.

Att ta med till kursen

Till fotograferingarna har du med dig kamera med laddat batteri (samt extra), minneskort (flera stycken alt laptop och extern hårddisk) och objektiv (vi föredrar en normalzoom många gånger och brännvidder runt 35-80 mm men du väljer själv vad du trivs bäst med). Till de andra tillfällena anteckningsmaterial. För bildbehandling/retusch behöver du ha med dig laptop med Adobe Photoshop och Bridge/Lightroom/annat program för att organisera och göra urval på bilder samt ritplatta och till tillfället med Capture One behöver du det programmet (finns som gratis i 30 dagar om du inte vill investera i det).

Kurslokal

Vår studio på Telefonplan. Ett tillfälle är på location som meddelas vid kursstart (i Stockholmsområdet)

Lunch vid heldagar

Det är dåligt med öppna restauranger dagtid under helger i området. Det enklaste är att ta med sig egen lunch eller köpa på Hemköp under lunchen. Vi har kylskåp och micro i studion. Hemköp har också en salladsbar där du kan göra din egen sallad. Kaffe, te och fika bjuder vi på under hela helgen!

Kursledare

Emma Svensson

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Men de senaste åren har Emma mest ägnat sig åt modefoto. Hon startade produktionsbolaget Studio Emma Svensson för tre år sedan som nu har 11 anställda och gör fotojobb för de flesta av de största modeföretagen i Sverige. Hon startade också Fotoresor 2013 där hon håller workshops och fotoresor i egen regi världen över. Emma har satt ihop och planerat denna kurs och kommer vara er huvudcoach under utbildningen.

Datum: 13 oktober-27 november, se kursdatum ovan
Plats: Telefonplan, Stockholm
Antal deltagare: max 12
Pris: 29 950 inkl moms (23 960 ex moms)

Du kan välja att betala hela kursavgiften på en gång eller delbetala i upp till 3 månader utan extra kostnad. Ange hur du vill delbetala vid en anmälan.

Länkar:

Anmälningsvillkor

Boka

02d458b8-f881-4644-a377-e2bee0478a0a1 958A0658 copy 958A8656_web_insta

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Studio Emma Svensson

_Y8B1204

Foto: Studio Emma Svensson 20150823_Metro-Mode6387_web2

20170602_Boob_AW180811 Y8B1071-copy

Foto: Emma Svensson

elle-modejobb3-682x1024

Emma Svensson