Information

Fotoresor

Grundades 2012 av den prisbelönta fotografen Emma Svensson.

Vi erbjuder spännande upplevelser där du också utvecklas inom fotografi.

Om ni har några som helst frågor kontaktar ni oss på info@foto-resor.se

——————-

Emma Svensson

Som 20-åring startade hon Rockfoto som numera är Sveriges största bildbyrå för konsertbilder. Flera gånger har hon utsetts till Årets Rockfotograf. Förutom att fotografera konserter är Emma en mångsysslande entreprenör inom fotografi. Hon har också grundat produktionsbolaget Studio Emma Svensson med ett flertal anställda. Emma fotograferar musik, porträtt, mode och reklam för uppdragsgivare som ELLE, Styleby, Nike, DN, Aftonbladet, SvD, Expressen, Universal, Sony, EMI, Åhlens med flera.

Emma är också alpinist. Hon började bestiga berg så sent som 2017 men har gjort fler berg sedan dess än vad många hinner på sin livstid. I projektet 49 peaks besteg hon det högsta berget i varje land i Europa på mindre än ett år som förste svensk och 487 dagar snabbare än nuvarande världsrekordet. Efter det var det omöjligt att gå tillbaka till ett vanligt liv så Emma spenderade några månader i en van i Chamonix för att komma närmare bergen där hon bland annat klättrade berg som Matterhorn och Dent du Geant på egen hand. Hon blev sedan tredje svenska kvinna att bestiga Ama Dablam i Nepal. Ett 6812 meter högt teknisk berg som också anses vara en av världens vackraste. Hon har nu påbörjat projektet American Peaks där hon ska försöka sig på att bestiga det högsta berget i varje land i syd/central och nord America. Något som kommer pågå under flera år framöver.

Emma har i samband med sitt projekt en insamling för att bevara regnskogen i Amazonas. Och hon har också i sitt hållbarhetstänk beslutat sig för att sluta arrangera fotoresor där man flyger över hela jorden. Istället kommer Emma framöver endast göra fotoresor inom Europa där man inte flyger.

Ni når Emma på emma@foto-resor.se

Det går också bra att ringa Emma Svensson på 0735-455777

Tobias Hägg

Han är en av världens bästa drönarfotografer och om du inte redan följer honom på Instagram där han heter Airpixels så är det ett måste! Förutom att jobba för uppdragsgivare som Apple, National Geographic, Fjällräven har han också ställt ut på Fotografiska. Tobias håller i flera spännande fotoresor och workshops.

 

——————-