Frågor och svar

Vad innebär en fotoresa?
Att man tillsammans med andra fotointresserade åker på en resa där man varvar undervisning och workshops i fotografi med fantastiska miljöer och upplevelser.

När måste man boka för att kunna följa med?
Så länge det inte är fullbokat kan man boka när som helst. Vissa resor och workshops finns det ett boka innan datum på, i så fall är det utskrivet under respektive resa.

Hur fungerar det med betalningen?
Man får en faktura vilket innebär att om man har företag med fokus på foto kan man ta det på företaget då det är en utbildning inom foto. För varje resa står betalningsvillkoren utskrivet.

Måste man kunna något om foto för att åka med?
Nej det räcker att ha ett intresse. Vi kommer gå igenom grunderna och det kommer alltid finnas handledare tillgängliga för att hjälpa till. För den som redan kan grunderna har vi mer avancerade bildworkshops.

Hur fungerar fotoundervisningen?
Vi har gemensamma föreläsningar och workshops på hotellen, det delas ut fotouppgifter där vi har bildvisning med feedback, både i grupp och enskilt. Handledare finns tillgängliga att hjälpa deltagarna under varje dag. Man har med sig egen dator (laptop) för att redigera bilder och visa bilder. Fotografering sker löpande under resans gång.

Hur reser man i USA?
I stora bilar typ Chevrolet Suburban eller liknande som körs av personer jag handplockat med stor erfarenhet av att köra bil.

Är det någon fritid på resan?
Ja, vi har en plan för varje dag, i den ingår en del fritid där man kan passa på att ta det lugnt, shoppa, sola, bada, jobba med bilder eller annat man vill göra. Varje dag är det någon form av fotoundervisning eller fotografering.

Jag är lite blyg men skulle gärna vilja åka men jag åker själv, hur kommer det fungera?
Det kommer fungera jättebra! De flesta som reser gör det på egen hand. Vi gör alltid en Facebookgrupp innan varje resa där man kan lära känna varandra innan resan.

Vad går pengarna till?
Kostnader för resan så som boende (största utgiften), hyra av bilar, bensin, entreér till nationalparker eller andra aktiviteter som ingår som kostar pengar, arvoden för de medverkande, produktion och marknadsföring. Vi försöker alltid hålla så låga priser som möjligt för deltagarna men ändå en hög kvalitet på resan.

Vad behöver man ha för kamera?
Det är helt oviktigt, du kan ha vilken kamera som helst! Men det blir roligare om du har en kamera där du kan göra manuella inställningar.

Hur bokar man?
Under respektive resa finns ett formulär man fyller i.

 

Usa Roadtrip 2011
USA Roadtrip 2011


Darcy Turenne and Birgitte Løwe Johansen in Whistler, Canada.
Photographed in August 2009.

LA
Roadtrip USA

Roadtrip USA
Roadtrip USA

Big Sur 2013
Big Sur 2013