Fotoresa USA 2019 – Desert Edition part II

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Intro

Nu kan vi äntligen presentera vår nyaste fotoresa till USA, Desert Edition part II 2019.

Sommaren 2016 gjorde vi vår populära roadtrip i USA i en special edition med nya platser, resmål och äventyr och nu är det äntligen dags att göra om resan, men med flera nya spännande stopp längs vägen!

Resan leds än en gång av fotografen Emma Svensson och den har fokus på ökenlandskap. Valley of Fire, Grand Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley, Zion National Park, Bryce National Park och Death Valley är några av platserna som besöks. Det är ödsligt, mäktigt och storslaget.

Det här är en unik chans, denna rutt går endast våren 2019 och vi kommer ta med 12 deltagare.

Beskrivning

På denna resa fokuserar vi på personlig coaching och utveckling för dig som fotograf. Vi varvar föreläsningar med eget fotograferande, bildvisningar, redigering och genomgångar. Det kommer bli 14 dagars intensivt fotograferande tillsammans med likasinnade och en fantastisk upplevelse!

Förkunskaper

Du kan grundläggande teknik i foto så som slutartid, bländare och iso. Om du känner dig osäker på detta är du välkommen att gå en gratis grundkurs hos oss i Stockholm innan resan. Det ingår också en gratis grundkurs i bildbehandling.

Resform

Roadtrip där vi reser gemensamt genom USA i bil. Vi bor på motell/hotell.

 

Bra att veta

En del hiking kan förekomma för att ta sig till olika fotolocations. Oftast max 1 timma enkel väg men vissa dagar mer.

Vi kommer anpassa resan efter ljuset vilket innebär en del oregelbundna tider för måltider emellanåt. Vissa dagar går vi upp tidigt för att fotografera i soluppgången.

Kursledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och entreprenör som startat/driver Studio Emma Svensson, Fotoresor och Rockfoto. Emma har ställt ut på Fotografiska och fotograferar regelbundet för stora kunder i mode/reklam branschen. Just nu är hon dessutom aktuell med projektet 49 peaks där hon klättrat det högsta berget i varje land i Europa på under ett år. I augusti 2018 lyckades hon och blev första svensk som gjort detta.

Se mer av vad Emma gör på Instagram: @emmasvenssonphoto

Pris 34 950 kr (27 960 kr exkl moms)
Plats USA (med start och slut i Las Vegas)
Datum 15 – 28 april 2019
Antal deltagare max 12

Boka

Vid bokning utgår en bokningsavgift på 2000 kr som inte är återbetalningsbar. Resten av resan betalar du via vår partner Svea Ekonomi 30 dagar innan avresa. Du kan välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta..

Detta ingår

Boende på hotell/motell 13 nätter, del i dubbelrum
Alla workshops och föreläsningar inkl handledning av Emma
Alla inrikes transporter inkl chaufförer
Alla avgifter för nationalparker
Guidad fototur i Antelope Canyon

Detta ordnar du på egen hand

Flyg t o r Las Vegas
Mat och fickpengar
Försäkring
ESTA

Länkar:

Resevillkor

Y8B5784_redigerad_web-682x1024

Resmål

Dag 1: Las Vegas
Vi inleder äventyret med en gemensam middag och meet & greet på kvällen. Frågestund inför resan!

Dag 2: Valley of Fire
Morgon och förmiddag ägnas åt föreläsningar av Emma Svensson inom fotografi. Vi kör sedan mot Valley of Fire där vi fotograferar på flera klassiska locations längs vägen. Vi sover en till natt i Las Vegas.

Dag 3: Grand Canyon
Vi åker till Grand Canyon och fotograferar på flera olika platser i Grand Canyon fram till solnedgången och efter en god middag beger vi oss till Page där vi bor över natten. En liten stad längs Route 66 där du får en smak av amerikansk western.

Dag 4: Antelope Canyon
Direkt på morgonen beger vi oss till den magiska platsen Antelope Canyon där får en extra lång guidad fototur. För denna fototur krävs stativ. För att komma dit åker vi på flak i sanddynor, en spännande resa. Efter en tidig middag ägnar vi kvällen åt fotografering vid Horseshoe Bend i solnedgången. Vi bor i Page över natten.

Dag 5:  Monument Valley
Du har sett landskapet på film. Öken med klippor som tronar upp sig i solnedgången. Efter bildvisning på morgonen beger vi oss dit och fotograferar. Natten spenderas i den lilla hålan Moab.

Dag 6: Arches
Vi startar dagen tillsammans med bildvisning och Emma ger feedback på era bilder. Sedan hoppas vi att du inte tröttnat på mäktiga landskap för Arches National Park bjuder på många, många fler. Vi sover en natt till i Moab.

Dag 7: Mesa Arch
Vi inleder dagen med att fotografera världsberömda Mesa Arch i soluppgången. Efter det beger vi oss till Great Salt Lake och Bonneville Salt Flats för att fotografera. På kvällen bor vi i Salt Lake City.

Dag 8: Bryce National Park
Vi åker vidare till Bryce National Park för att fotografera overkliga landskap hela dagen tillsammans. Sedan bor vi i staden Kanab.

Dag 9: Zion National Park
På morgonen reser vi vidare till Zion National Park där vi fotograferar hela dagen. Här finns det även chans att hika den fantastiska leden Angels Landing som ger en oförglömlig vy över Zion. På kvällen sover vi i Kanab.

Dag 10: Zion NationalPark
Zion är för fint för att bara spendera en dag i, så vi åker tillbaka, fotograferar nya platser och gör den magiska hiken till Emerald Pools. Vi sover i Kanab inatt igen.

Dag 11: White Pocket
På morgonen har vi bildvisning innan vi åker vidare till otroliga White Pocket där vi fotograferar till solnedgången. Sedan sover vi i St George.

Dag 12: Death Valley
Vi går upp tidigt och kör genom Death Valley och stannar för fotostopp på klassiska ställen som Zabriskie Point och de vita sanddynorna. På kvällen åker vi vidare till Las Vegas där vi bor under natten.

Dag 13: Feedback
Efter en välförtjänt sovmorgon har vi bildvisning tillsammans och sedan lite fritid i Las Vegas. Perfekt tillfälle att chilla vid poolen! Sedan äter vi en gemensam middag tillsammans och sover en till natt i Las Vegas.

Dag 14: Las Vegas
Efter en sista frukost och bildvisning tillsammans med Emma Svensson är det dags att avrunda fotoresan.

Ett mer omfattande schema dag för dag ges till alla deltagare i god tid innan resan.

Film av Pouline Gernes från Roadtrip USA 2013.

Se en film från fotoresan 2014 här!

20140806_wernersson_0236DSC_3016Y8B0626_redigerad_web-700x466Foto: Emma Svensson/Studio Emma SvenssonMG_0929Foto: Emma Josephson Svensson/Studio Emma SvenssonMG_096424294_443348952402792_1530812377_n-700x466    USA Roadtrip 2 -1