Fotoresa USA 2016 – Desert Edition

USA Roadtrip 2 -1

Intro

Sommaren 2016 gör vi vår populära roadtrip i USA i en special edition med nya platser, resmål och äventyr. Du kommer få en upplevelse utöver det vanliga samtidigt som du tar ditt fotograferande till nya nivåer.

Resan leds av Emma Svensson och hennes team och har fokus på ökenlandskap. Joshua Tree, Grand Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley, Canyonlands, Zion National Park och Death Valley är några av platserna som besöks. Det är ödsligt, mäktigt och storslaget.

Det här är en unik chans, denna rutt går endast hösten 2016.

Beskrivning

På denna resa kombinerar vi workshops inom olika fotografiska områden som landskap, natur, mode och porträtt med personlig coaching och utveckling för dig som fotograf. Vi varvar föreläsningar med eget fotograferande, bildvisningar och genomgångar. Det kommer bli 11 dagars intensivt fotograferande tillsammans med en fantastisk upplevelse!

Förkunskaper

Du kan grundläggande teknik i foto så som slutartid, bländare och iso.

Kursinnehåll

  • Ljus
  • Bildseende – grunden för all fotografering
  • Landskap och natur
  • Mode
  • Porträtt
  • Att utveckla en egen stil
  • Inspiration & motivation
  • Bildvisningar med feedback
  • Personlig coaching och dagliga frågestunder

Resform

Roadtrip där vi reser gemensamt genom USA i bil. Vi bor på motell/hotell.

Undervisningsform

Lärarledda genomgångar, bildvisningar och workshops på plats i USA. Handledarledda och självständiga fototillfällen. Fotouppgifter delas ut under resans gång som genomförs av deltagarna som man sedan får feedback på.

Bra att veta

Vi reser tidig höst för att slippa den största värmeböljan och få ett behagligt men ändå varmt och härligt väder.

Tempot på resan är högt och dagarna intensiva. Men som deltagare kan man alltid vila lite extra i bilen under dagen om man behöver.

En del hiking kan förekomma för att ta sig till olika fotolocations.

Vi har anpassat resan till när det är bäst ljus för fotografering vilket innebär att vi äter på lite oregelbundna tider. Ibland tidig middag och ibland sen.

Kursledare

Kursen leds av Emma Svensson med team. En extra handledare finns tillgänglig under hela resan.

Emma Svensson grundade Fotoresor 2013 och har genomfört flera fotoresor till USA. Hon är prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi, både på Fotografiska och runt om i landet. Som 20-åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som levererar bilder till de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Emma fotograferar mode, porträtt och reklam och bland hennes uppdragsgivare finns H&M, Bik Bok, ELLE, Kungliga Operan, Ida Sjöstedt, Nike, Comviq, Rodeo, Stylein, Formans & Bodenfors m fl.

Pris 29 450 kr (23 560 kr exkl moms)
Plats USA
Datum 29 sep – 9 okt 2016
Antal deltagare max 16

Boka

Du kan boka nu men betalar 50% av priset först 30 dagar innan avresa och resterande 50% av priset efter resan är genomförd. Du kan välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta..

Detta ingår

Boende samtliga dagar under resan (förutom sista kvällen då du reser vidare på egen hand)
Alla workshops och föreläsningar inkl handledning av Emma och hennes team
Alla inrikes transporter inkl chaufförer
Alla avgifter för nationalparker
Guidad fototur i Antelope Canyon
Goodiebag

Detta ordnar du på egen hand

Flyg t o r Los Angeles
Mat och fickpengar
Försäkring
Esta

Länkar:

Resevillkor

Y8B5784_redigerad_web-682x1024USA Roadtrip 2 -1

Resmål

Dag 1: Los Angeles
Vi inleder äventyret med en gemensam middag och meet & greet på kvällen. Frågestund inför resan!

Dag 2: Palm Springs
Förmiddagen ägnas åt undervisning inom fotografi. Efter lunch åker vi och fotograferar vid Salton Sea, en saltvattensjö med övergivna byggnader. Vi fotograferar också Salvation Mountain innan vi beger oss till Palm Springs där vi bor över natten.

Dag 3: Joshua Tree
Morgonen ägnas åt undervisning inom fotografi och sedan fotograferar vi i Joshua Tree hela dagen tills solen går ned. Några av höjdpunkterna är Key´s View, Hidden Valley och Cholla Cactus Garden. Vi bor på hotell i Phoenix över natten.

Dag 4: Grand Canyon
Vi inleder morgonen med bildvisning och kör sedan till Grand Canyon för fotografering. På vägen dit fotograferar vi coola kaktusar som ser ut som hämtade från Lucky Luke. Vi fotograferar på flera olika platser i Grand Canyon fram till solnedgången och efter en god middag beger vi oss till Williams där vi bor över natten. En liten stad längs Route 66 där du får en smak av amerikansk western.

Dag 5: Antelope Canyon
Direkt på morgonen beger vi oss till den magiska platsen Antelope Canyon där får en extra lång guidad fototur. För att komma dit åker vi på flak i sanddynor, en spännande resa. Efter en tidig middag ägnar vi kvällen åt fotografering vid Horseshoe Bend i solnedgången. Vi bor i Page över natten.

Dag 6: Monument Valley
Du har sett landskapet på film. Öken med klippor som tronar upp sig i solnedgången. Efter bildvisning på morgonen beger vi oss dit och fotograferar. Natten spenderas i den lilla hålan Moab.

Dag 7: Canyonlands National Park
Vi hoppas att du inte tröttnat på mäktiga landskap för Canyonlands bjuder på klassiska men också spännande vyer och vi missar inte världsberömda Mesa Arch som vi fotograferar redan i soluppgången. Restan av dagen utforskar vi landskapet och fotograferar. Vi sover en natt till i Moab.

Dag 8: Zion National Park
På morgonen reser vi vidare till Zion National Park där vi fotograferar hela dagen. På kvällen åker vi vidare till Las Vegas där vi spenderar natten.

Dag 9: Las Vegas
Efter en välbehövlig sovmorgon ägnar vi förmiddagen åt fotografering och resten av dagen åt fritid. Slappa vid poolen, shoppa eller fotografera längs The Strip. Vi spenderar ännu en natt här. Missa inte fontänerna vid Bellagio!

Dag 10: Death Valley
Vi går upp tidigt och kör genom Death Valley och stannar för fotostopp på klassiska ställen som Zabriskie Point, sand dynorna och det mer oåtkomliga Race Track där man spelade in delar av Star Wars. På kvällen bor i Lone Pine

Dag 11: Lone Pine / Los Angeles
Vi börjar dagen tidigt med bildvisning och fotografering i natursköna Lone Pine för att sedan fortsätta till Los Angeles där vi fotograferar i Downtown. Efter en gemensam avslutningsmiddag avrundar vi resan sent på kvällen. Du fortsätter sedan på egen hand.

Ett mer omfattande schema dag för dag ges till alla deltagare i god tid innan resan.

Film av Pouline Gernes från Roadtrip USA 2013.

Se en film från fotoresan 2014 här!

Y8B5784_redigerad_web-682x1024 20140806_wernersson_0236Y8B0626_redigerad_web-700x466 306225_449843325086688_394624467_n-700x466 24294_443348952402792_1530812377_n-700x466 556184_10151342954159926_1806562663_n-700x466 563592_463262153744805_860437353_n  USA Roadtrip 2 -1