Fotoresa för ungdomar USA 9-20 juni 2018 (Fullbokad!)

USA Roadtrip 2 -1

Intro

Vad kan vara en bättre start på sommarlovet än att följa med oss på en fotoresa till USA? Under 12 dagar reser vi runt till de mest spektakulära platserna och fotograferar. Daglig undervisning och handledning i foto ingår. Förutom att fotografera finns det tid för shopping, bad, god mat och spännande upplevelser. Några av de platser vi besöker är LA, Joshua Tree, Grand Canyon, Yosemite National Park, Las Vegas och Death Valley. Att stå på kanten till Grand Canyon och känna vinden blåsa i håret är en mäktig känsla. Precis som att köra genom bergen i öken eller gå på The Strip i Las Vegas. Och allt detta får du uppleva med dina nya vänner!

Detta blir sjätte året vi arrangerar en fotoresa för ungdomar till USA.

Förkunskaper

Inga. Vi lär ut både kamerans grunder och mer avancerad fotografi och har handledning för alla deltagare oavsett nivå.

Kursinnehåll

  • Grundläggande kamerateknik
  • Bildkomposition
  • Ljus
  • Fotoetik
  • Bildseende – grunden för all fotografering
  • Landskap och natur
  • Street
  • Porträtt och mode
  • Personlig coaching och dagliga frågestunder

Resform

Roadtrip där vi reser gemensamt genom USA i bil. Vi bor på motell/hotell längs vägen (4 personer per rum).

Undervisningsform

Lärarledda genomgångar, bildvisningar och workshops på plats i USA. Handledarledda och självständiga fototillfällen. Fotouppgifter delas ut under resans gång som genomförs av deltagarna som man sedan får feedback på.

Kursledare

Frida Möller 

Frida arbetar heltid som fotograf på Studio Emma Svensson sedan tre år tillbaka med uppdragsgivare som H&M, BON, Gina Tricot, Levi’s, River Island, Gant och By Malina.

Frida håller flera fotoresor och kurser på egen hand och är en riktig klippa. Hon medverkar också på flera av Emmas resor och har varit med på bland annat Ungdomsresan i USA 2017, Nya Zeeland 2017, USA – Desert Edition 2016 och Island 2016.

Vill du se mer av vad Frida gör kan du följa henne på Instagram: @fridamoller_

Emma Grann

Emma har en yrkesutbildning som kommersiell fotograf från Fotoskolan STHLM och handplockades därifrån redan innan hennes utbildning var avslutad. Sen dess arbetar hon heltid som fotograf på Studio Emma Svensson och fotograferar för bland annat Nelly, EoE Glasses, Levis och ELLE.

Hon arbetar också med Fotoresor där hon både gör produktion samt håller egna resor och workshops. Det finns ingen som spenderar mer tid på sin fritid i vår studio än Emma för att fotografera egna modeprojekt och portfolio jobb som publiceras i olika online tidningar världen över. En sann inspirationskälla!

Hon har tidigare medverkat på Ödeplatser i Berlin 2017, USA – Desert Edition 2016, Ungdomsresan i USA 2017 och Fotoresan till Island 2017.

Vill du se mer av vad Emma gör kan du följa henne på Instagram: @emmagrann  

Detta ingår

Flygresa Stockholm – Los Angeles t o r
Boende samtliga dagar under resan
Alla workshops och föreläsningar
Alla inrikes transporter inkl chaufförer
Alla avgifter för nationalparker
Guidad tur i Antelope Canyon
Biobesök i Los Angeles

Detta ordnar du på egen hand

Mat och fickpengar
Försäkring
Esta

Länkar:

Resevillkor

Pris: 24 950 kr
Plats: USA
Datum: 9-20 juni 2018
Ålder: upp till 21 år
Antal deltagare: max 16

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr efter att du mottagit en bokningsbekräftelse (faktura 30 dagar). Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. 

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta. 

Boka

Dag för dag:

Dag 1: Los Angeles
Resdag. Vi flyger från Stockholm till Los Angeles. När vi landar hämtar vi ut våra bilar och beger oss sedan till hotellet.

Dag 2: Los Angeles
Morgonen ägnas åt fotoundervisning och efter lunch spenderar vi lite tid vid poolen för att på eftermiddagen åka till Downtown och fotografera i de coola kvarteren i Art District där vi också äter middag innan vi beger oss tillbaka till hotellet.

Dag 3: Joshua Tree
På morgonen beger vi oss till Joshua Tree och fotograferar hela dagen. Ett superhäftigt ökenlandskap. Vi reser sedan vidare till Las Vegas där vi bor över natten!

Dag 4: Las Vegas
Vi inleder dagen med fotoundervisning och sedan är resten av dagen fritid. Vi rekommenderar poolen och för den som vill shoppa finns det ett oändligt utbud. Bara att vandra längs The Strip och se alla galna hotell är en upplevelse. Missa inte fontänerna vid Bellagio!

Dag 5: Grand Canyon
Dagens mål är att fotografera i Grand Canyon så dit beger vi oss direkt efter frukost. På vägen dit gör vi ett fotostopp vid Hoover Dam (som ni säkert känner igen från olika filmer). Efter solnedgången äter vi middag på ett cowboy-ställe innan vi beger oss till Williams där vi spenderar natten. Williams är en western stad längs Route 66.

Dag 6: Antelope Canyon + Horseshoe Bend
Vi börjar dagen med brunch i Williams och fortsätter sedan till Antelope Canyon dit vi kommer genom att åka på lastbilsflak genom sand-öken med vår guide. Efter vår tour fortsätter vi till Horseshoe Bend där vi fotograferar i solnedgången. Sedan äter vi middag och spenderar en natt i staden Page.

Dag 7: Valley of Fire + Las Vegas
Vi har fotoundervisning på morgonen och fortsätter sedan till Valley of Fire som är ett häftigt sandstenslandskap i öknen där vi fotograferar under dagen. På kvällen åker vi sedan tillbaka till Las Vegas där vi sover över natten.

Dag 8: Death Valley
Efter fotoundervisning på morgonen reser vi genom Death Valley, en av världens varmaste platser, där vi fotograferar berg och sanddyner i häftiga ökenmiljöer. När vi lämnar öken bakom oss befinner vi oss i Lone Pine där skog, berg och vattenfall breder ut sig. Där äter vi middag innan vi reser vidare till Mammoth Lakes där vi spenderar de kommande två nätterna.

Dag 9: Mammoth Lakes
När du vaknar upp i denna bergsby som på vintern är en populär skidort så inleder vi dagen med fotoundervisning för att sedan fortsätta med en hike upp i bergen och bad i glaciärsjö. Lagom till solnedgången fotograferar vi den speciella sjön Mono Lake och när mörkret lägger sig åker vi och badar i varma källor under stjärnorna. En oförglömlig upplevelse!

Dag 10: Yosemite National Park
Vi reser vidare bland berg, glaciärer, skog och vattenfall och tar oss till Yosemite National Park. Utsikterna kommer ta andan ur dig. Här fotograferar vi hela dagen och på kvällen beger vi oss till Fresno där vi spenderar natten.

Dag 11: Los Angeles
Vi inleder dagen med fotoundervisning och beger oss sedan till Santa Monica där du kan bada, fotografera och shoppa. För den som vill kan man hyra inlines eller cykel och cruisa fram längs beachwalken. På kvällen går vi på bio tillsammans och fotograferar Santa Monica Pier i mörkret. Vi sover på hotell i Los Angeles.

Dag 12: Los Angeles
Vi avslutar resan med fotoundervisning på morgonen för att sedan åka hem till Sverige igen. Notera att på grund av tidsskillnad så landar man minst ett dygn senare än man åker.

Ett mer omfattande schema dag för dag ges till alla deltagare i god tid innan resan.

Film av Pouline Gernes från Roadtrip USA 2013

USA Roadtrip 2 -1Yosemite_10_MG_2414DSC_1045IMG_5331DSC_8783Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson_MG_0929DSC_3016 DSC_3622Y8B5784_redigerad_web-682x1024DSC_446920140806_wernersson_0236_MG_2068 _MG_0639