Fotoresa San Pedro de Atacama / Bolivia 2020

Det finns vissa platser på jorden som är magiska. Som inte liknar något annat du sett tidigare. San Pedro de Atacama och Bolivias altiplano är sådana platser. Följ med fotografen Emma Svensson dit på en oförglömlig fotoresa. Genom pastellfärgade landskap på hög höjd. Med laguner och vulkaner. Flamingos och världens största saltöken. Vi har lagt resan precis innan en lång påskledighet så du kan kombinera den med att sedan resa vidare på egen hand efteråt. Den här fotoresan är en veckas höjdpunkter i regionen. Du får uppleva de bästa fotoplatserna tillsammans med en av Sveriges mest populära fotografer. Resan är extra exklusiv med en liten grupp på max 7 deltagare.

Förkunskaper

Du kan grunderna i foto. En grundkurs i fotografi och en bildbehandlings workshop i Stockholm ingår!

Schema/upplägg     

16 mars – San Pedro de Atacama

Meet & greet i San Pedro. Du anländer och checkar in på vårt hotell under dagen. Föreläsning av Emma. På kvällen har vi en gemensam middag. Vi bor på hotell i San Pedro.

17 mars – San Pedro de Atacama

Vi ägnar dagen åt att fotografera laguner, flamingos och i solnedgången an av Emmas favorit locations – Moon valley. Vi bor på hotell i San Pedro.

18 mars – San Pedro de Atacama

Efter några dagar på hög höjd är vi acklimatiserade och kan bege oss ännu högre upp. Vi besöker Taito geyser och de höga lagunerna. På eftermiddagen badar vi i varma källor och dagen avslutas med att fotografera mäktiga öken landskap i solnedgången. Vi bor på hotell i San Pedro.

19 mars – Bolivia

Vi inleder dagen med transport till Bolivia. Härifrån kommer vi sedan fotografera vulkaner, pastellfärgade landskap, laguner i olika kulörer och häftiga stenformationer. Vi bor på hotell mitt ute i öknen.

20 mars – Bolivia

Vi fortsätter genom de vulkaniska landskapen och fotograferar magiska vyer. Vi bor på ett hotell gjort av salt.

21 mars – Bolivia

Vi går upp tidigt för att fånga soluppgången i världens största saltöken. Här tillbringar vi sedan dagen med att fotografera på olika locations. Under lunchen blir det vinprovning av lokala viner. Vi bor på hotell i Uyuni.

22 mars – Bolivia – San Pedro

Transfer med buss från Uyuni till San Pedro där resan avrundas.

Detta ingår

Emma Svensson som resledare / coach
Fotografering på de häftigaste locations i området
Bad i varma källor
Alla transporter under fotoresan
Del i dubbelrum på hotell
3 frukost i San Pedro
2 frukost, 3 lunch och 2 middag i Bolivia
Entreavgifter
Lokala chaufförer i Bolivia

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från San Pedro de Atacama
Mat och fickpengar
Försäkring och ev visum

Bra att veta

San Pedro de Atacama och platserna vi besöker i Bolivia ligger på hög höjd (upp till 4500 m) vilket kan innebära att du kan drabbas av höjdsjuka. Vi kommer avvakta med att bege oss för högt de första dagarna för att acklimatisera oss vid höjden. Vanliga symptom på höjdsjuka är huvudvärk och orolig mage/illamående samt sömnsvårigheter. En vanlig värktablett hjälper vid lindrigare symptom. Vid mer allvarliga symptom gäller endast att gå ned till lägre höjd.

Info resa & transporter

Vi möts i San Pedro de Atacama på vårt hotell. Vi har sedan biltransport under hela resan och avslutar med att åka buss från Uyuni tillbaka till San Pedro när resan är avslutad.

Ledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och entreprenör som startat/driver Studio Emma Svensson, Fotoresor och Rockfoto. Emma har ställt ut på Fotografiska och fotograferar regelbundet för stora kunder i mode/reklam branschen. Just nu är hon dessutom aktuell med projektet 49 peaks där hon klättrar det högsta berget i varje land i Europa på under ett år. Om hon lyckas kommer hon bli första svensk som gjort detta.

Se mer av vad Emma gör på Instagram: @emmasvenssonphoto

Chiara Zonca är känd för sina fantastiska landskapsbilder från hela världen. Denna Italien-födda och Kanada-baserade fotograf tar dig med till ett främmande drömlandskap som ställer frågor om mänsklig interaktion med naturen, tidens gång och ensamhet. Chiaras fotografier är publicerade i ett flertal tidskrifter och hon släppte just sin första fotobok, “Desert Portraits”, som är baserad på hennes känslomässiga resa genom det Chilenska och Bolivianska Altiplano. Kanske har du sett hennes stämningsfulla bilder på Instagram där hon har över 75k följare? Om inte, gå in och följ @shadowontherun !

Pris: 24 950 kr inkl moms (19 960 kr exkl moms)
Datum: 16-22 mars 2020
Plats: San Pedro de Atacama / Bolivia
Antal Deltagare: max 7

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr efter att du mottagit en bokningsbekräftelse (faktura 30 dagar). Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. 

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta.

Länkar:

Resevillkor

Boka

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

958A5947_web 958A4892_web 958A5177_web

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

958A4368_web 958A5831_web 958A5504_web 958A5264_web 958A5390_web 958A4205_web