Fotoresa Nya Zeeland 2017

Följ med på en heltäckande fotoresa till Nya Zeeland där vi under 16 dagar utforskar både syd och nordön. Vi tar dig till de vackraste platserna, klassiska fotomotiven och hemliga ställen du inte visste fanns. Genom regnskog, till vita sandstränder, över berg och upp på glaciärer. Vi besöker flertalet platser från Sagan om Ringen som Hobbiton och Mordor. En scenic helikoptertur med glaciärvandring ingår liksom en cruise i Milford Sound. Det kommer bli ett oförglömligt äventyr.

Resan leds av Emma Svensson och fokus ligger på att du ska komma hem med fantastiska bilder från en magisk upplevelse, din personliga utveckling som fotograf och möjligheten att få ta del av hur en professionell fotograf arbetar. Med på resan finns också kvalificerade handledare från Fotoresor.

Kursinnehåll

Bildseende
Ljus
Porträttfoto
Hur du instruerar din modell vid porträtt
Landskapsfotografering
HDR
Fotoetik
Personlig stil
Inspiration och motivation
Fotouppgifter med feedback
Handledning och personlig coaching
Dagliga frågestunder
Att arbeta som fotograf
Bildkomposition

Det ingår också en gratis bildbehandlingsworkshop i Stockholm om du bokar denna resa (finns två datum att välja på)

Du får också ge bort en gratis grundkurs i foto till en vän

Upplevelser som ingår

Helikoptertur över glaciär samt glaciärhike
Guidad tur i Hobbiton med grillkväll i ”The Shire”
Cruise i Milford Sound
Bad i varma källor
Inträde till alla parker vi besöker

Förkunskaper

Du kan den grundläggande tekniken och har koll på begrepp som slutartid, bländare och iso. Om du inte känner dig helt säker på alla de bitarna hjälper vi dig!

Denna resa passar

Den som vill fotografera på en av världens vackraste platser i sällskap med andra fotointresserade samtidigt som man får personlig coaching av en av Sveriges populäraste fotolärare. Resan är designad för att ge dig maximalt av Nya Zeelands vackraste platser och bästa upplevelser samtidigt som den är gjord för att du ska få fantastiska bilder som du har glädje av för en lång tid. En investering i inspiration, glädje, utveckling och magiska bilder.

Resan kommer ha ett medelhögt till intensivt tempo så den är något ”lugnare” än våra andra resor till Island och USA. Det kommer finnas mer tid över för vila, återhämtning, bildredigering och fria aktiviteter.

Vi kommer genomföra flera hikes på Nya Zeeland under resan. De flesta är bara 30-60 minuter där du kan gå runt i ditt eget tempo utan att det är för ansträngande. Men vi kommer också arrangera tre större hikes för att komma till speciella fotomotiv. Där en hike är lätt och de andra två tekniskt enkla men lite mer konditionskrävande. Vi kommer då dela in oss i grupper och gå i olika tempo samt gå olika långa sträckor så man kan välja det som passar en bäst. Och vill man hellre stå över ser vi till att du har något att underhålla dig med under tiden.

Mer info

Vi reser tillsammans i bil och bor på motell/hotell (del i dubbelrum) på olika platser i Nya Zeeland. Varje dag betyder ett nytt äventyr och nya locations. Gemenskapen med kursledarna och de övriga deltagarna kommer vara minst lika givande som den omgivning och miljö du befinner dig i. Det kommer finnas tid för att njuta på resan också – bad både på sandstrand och i varma källor, kanske en kajaktur en förmiddag, trevliga restaurangbesök och grillfest i Hobbiton en kväll.

Schema/upplägg

Lördag 1 april

Vi inleder resan med ett meet & greet på kvällen med gemensam middag från 18:00.

Söndag 2 april

Vi börjar med en halvdags fotoundervisning fram till lunch för att sedan bege oss till vårt första fotostopp för resan: Moeraki Boulders. Stenformationer som inte liknar något annat. Där fotograferar vi i solnedgången för att sedan åka vidare till Dunedin där vi spenderar natten. Dina handledare kommer hjälpa dig på plats för att du ska få magiska bilder.

Måndag 3 april

Vi går upp tidigt för att fotografera på stranden i Dunedin och är på plats redan vid 07:30 för soluppgången. Här finns de kända pålarna i vattnet och med stativ och lite lång slutartid får du den där härliga svepande känslan i bilden samtidigt som soluppgången färgar himlen härligt pastellig. Efter morgonfotograferingen äter vi frukost och reser vidare söderut där vattenfall och klippiga kustlinjer står näst på tur. I solnedgången fotograferar vi fyren vid Nugget Point, ett klassiskt motiv vid världens ände.

Tisdag 4 april

Vi inleder dagen med en halvdags undervisning för att efter lunch resa vidare till Te Anau, ett litet samhälle i Fjordland National Park. Eftermiddagen och kvällen ägnas åt fria aktiviteter. Vill man fotografera finns det flera olika hikes att ta med kameran på eller så räcker det med att gå utanför dörren. Te Anau ligger vid en sjö som möter bergen och det är otroligt vackert. Man kan också ta båten över till andra sidan och besöka Glowworm Caves eller ägna sig åt bildbehandling.

Onsdag 5 april

Efter frukost åker vi till Milford Sound. Bara vägen dit är hisnande vacker och efter flera fotostopp når vi västra kusten där en cruise på en båt bland fjordarna väntar. Efter fotografering i solnedgången när vi är tillbaka kör vi tillbaks till Te Anau där vi spenderar ännu en natt.

Torsdag 6 april

Vi beger oss iväg tidigt på morgonen för att komma fram till Lake Pukaki, en helt ljusblå glaciärsjö (där den modiga kan ta ett dopp) och fotograferar på eftermiddagen innan hiken till Mt Cook (lätt hike). Där fotograferar vi Nya Zeelands högsta berg i solnedgången och hinner sedan tillbaka till hotellet precis innan deras stora buffé stänger. För den som vill, om det är stjärnklart åker vi ut och fotograferar stjärnhimmel efter middagen. Mt Cook har blivit utsett till en av världens mörkaste himlar vilket gör att man kan se extra många stjärnor extra tydligt just här vilket gör bilderna helt otroliga.

Fredag 7 april

Efter att ha vaknat upp på ett hotell mitt bland bergen beger vi oss till den lilla staden Wanaka. Vi anländer på eftermiddagen vilket gör att det finns en del fritid innan det är dags för kvällens fotomotiv: Wanaka Tree. Det lilla trädet ute i vattnet som vi fotograferar i solnedgången.

Lördag 8 april

Vi har fritid hela förmiddagen vilket gör att man kan hitta på vad man vill innan det är dags för dagens (frivilliga) hike upp i bergen. Paddla kajak, äta jättegod hemgjord glass, hyra cykel och utforska den mysiga lilla staden, bada eller bara ta det lugnt på en uteservering. På eftermiddagen går vi sedan i smågrupper på en hike som leder oss till en utsikt över hela lake wanaka med bergen som omgivning i solnedgången. Magiskt!

Söndag 9 april

Vi inleder dagen med bildvisning och fotoundervisning för att sedan köra genom regnskogen i bergen till Franz Josef Glacier. Det är en väldigt scenic resa där vi stannar för många fotostopp längs vägen. Har vi tur med vädret kommer vi befinna oss uppe i bergen med molnen under oss omgivna av regnskog. Hur låter en trevlig middag på en härlig uteservering när vi kommer fram?

Måndag 10 april

Vi inleder dagen med att åka en scenic view helikoptertur upp på Franz Josef Glacier där man kan fotografera coola bilder från ett helt nytt perspektiv, eller bara njuta av utsikten. Väl uppe på glaciären väntar en guide som kommer ta med oss på en guidad tur där vi med stegjärn tar oss fram genom snirkliga gångar och glaciärsformationer innan vi vänder ned igen och blir hämtade av helikoptern för att åka tillbaka.

Vi fortsätter sedan till Punakaiki där coola stenformationer och förhoppningsvis sjöstjärnor väntar på oss på stranden. Här fotograferar vi i solnedgången.

Tisdag 11 april

Resdag till norra ön. Vi kommer först köra ett par timmar (med fotostopp såklart om det dyker upp något spännande) för att sedan åka färja ett par timmar och avslutningsvis köra några timmar till. Vi underhåller oss i bilarna med frågestund och quiz.

Onsdag 12 april

Vi inleder dagen med att fotografera i en riktig trollskog för att sedan fortsätta till Hobbiton, platsen ni sett som ”The Shrie” i Sagan om Ringen och Hobbit. Där väntar en guidad tur i kvällsljuset som ger dig unika bilder och sedan bjuds det på en stor grillfest innan vi avrundar kvällen.

Torsdag 13 april

Vi inleder dagen med bildvisning och fortsätter sedan till mäktiga och ikoniska Cathedral Cove för bad på stranden och fotografering i solnedgången.

Fredag 14 april

Vi spenderar dagen i två parker i ett geothermal-område som gör att naturen blir väldigt speciell. Färger, former och mönster bildas samtidigt som det ryker ur marken och gejsrar sprutar ut vatten. Måste upplevas! Vi badar dessutom i en hemlig varm källa med vattenfall i regnskogen.

Lördag 15 april

Efter gårdagens varma källa är vi redo för en riktig utmaning – en hike in i Mordor med målet att ta oss till den röda kratern och emerald lakes. Det är en heldagshike som inte är teknisk svår men det är närmare 1300 höjdmeter. Vi delar upp oss i smågrupper som går i olika takt och vill man inte gå så högt finns det fotovänliga motiv på lägre höjder som inte är lika ansträngande att ta sig till.

Söndag 16 april

Resdag tillbaka till Christchurch. Räkna med att vi är framme sent på kvällen.

Måndag 17 april

Resan avslutas med en bildvisning på morgonen och därefter lämnar vi er deltagare på flygplatsen för hem eller vidareresa.

Detta ingår

Alla föreläsningar, workshop och daglig fotoutbildning med personlig coaching från en av Sveriges mest populära fotolärare/inspiratörer
Boende 17 nätter på motell/hotell – del i dubbelrum
Inrikes transport till alla locations och platser
Glaciärvandring med guide inkl helikoptertur
Guidad tur i Hobbiton med grillkväll
Cruise med båt i Milford Sound
Entreér till alla parker vi besöker
Färja mellan södra och norra ön t o r
Lämning vid flygplatsen

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Christchurch, Nya Zeeland
Mat och fickpengar
Försäkring

Kursledare Emma Svensson

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Emma håller regelbundet kurser och utbildningar i foto bland annat på Fotografiska. Hon har även arbetat som bildredaktör på Rodeo och Peace & Love-festivalen, gjort Håkan Hellströms fotobok, varit curator på F12, grundat Radar Magazine, Fotoresor och är nu aktuell med två utställningar utöver sitt eget fotograferande där hon bland annat arbetar för ELLE, Styleby, Rodeo, DN, Aftonbladet, Expressen, SvD, Universal, Sony Music och Warner Music.

Pris 36 950 kr inkl moms (29 560 kr exkl moms)
Datum 1 april – 17 april 2017
Plats Start och slut i Christchurch, Nya Zeeland
Antal Deltagare max 16

En bokningsavgift på 2000 kr av resans kostnad skall betalas inom 30 dagar efter att du mottagit en bokningsbekräftelse. Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta. 

Länkar:

Resevillkor

Boka

Foto: Emma Svensson/Studio Emma SvenssonFoto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

_DSC7226_MG_9780Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

_DSC8457Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson_MG_0140 2

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson_MG_9718

Foto: Emma Svensson/Studio Emma SvenssonRed crater