Fotoresa Island 5-11 sep 2016 med Emma Svensson

Följ med på en spännande fotoresa med äventyr till Island, ett av världens mest speciella länder 5-11 september 2016. Här kommer vi under en vecka uppleva sagolandskap samtidigt som vi utvecklas som fotografer. Resan leds av Emma Svensson där fokus ligger på porträtt, mode, landskap, personlig utveckling och coaching för att du ska komma hem med fantastiska bilder till din portfolio och en upplevelse utöver det vanliga. På resan medverkar även en modell och en makeupartist för att du ska kunna få porträtt och modebilder med magiska backdrops samt två extra handledare från Fotoresor som alltid finns till hands för att hjälpa dig i ditt fotograferande.

Kursinnehåll

Bildseende
Ljus
Porträttfoto
Modefoto
Landskapsfotografering
Hur du instruerar din modell vid porträtt
Personlig stil
Inspiration och motivation
Fotouppgifter med feedback
Handledning och personlig coaching
Fotografering med modell

Upplevelser som ingår som bonus

Glaciärwalk med guide
Rida islandshästar
Bad i Blå Lagunen
Hike i Landmannalaguar med bad i varm källa

Förkunskaper

Du kan den grundläggande tekniken och har koll på begrepp som slutartid, bländare och iso.

Denna resa passar

Den som vill fotografera på en av världens vackraste platser i sällskap med andra fotointresserade samtidigt som man får personlig coaching av en av Sveriges populäraste fotolärare. Resan är designad för att ge dig maximalt av Islands vackraste platser och bästa upplevelser samtidigt som den är gjord för att du ska få fantastiska bilder till din portfolio som du har användning av för en lång tid. En investering i inspiration, glädje, utveckling och magiska bilder.

Mer info

Vi reser tillsammans i bil och bor på hotell på den isländska landsbygden. Varje dag betyder ett nytt äventyr och nya locations. Med på resan finns en modell som kommer ha olika styling varje dag för att du ska kunna få varierade looks på dina porträtt. Gemenskapen med kursledarna och de övriga deltagarna kommer vara minst lika givande som den omgivning och miljö du befinner dig i.

Schema/upplägg

Måndag 5 sep – Reykjavik

Vi inleder fotoresan med ett meet & greet på kvällen där alla lär känna varandra bättre och Emma bjuder på en föreläsning där hon visar bilder och berättar om sina fotokarriär. Vi äter en gemensam middag på kvällen och för den som vill rekommenderas en kvällspromenad i Reykjavik med kameran där en av höjdpunkterna är det vackra konserthuset Harpa som ligger precis intill havet. Då fotoresan påbörjas tidig kväll (17:00) kan man som deltagare flyga in under dagen. Vi hämtar er på flygplatsen.

Tisdag 6 sep –Reykjavik + Blå Lagunen 

Vi ägnar dagen åt fotoundervisning så ni är redo inför kommande dagar och fotomöjligheter. På eftermiddagen beger vi oss till Blå Lagunen för ett härligt bad. På kvällen äter vi middag på en av Islands främsta hummerrestauranger innan vi beger oss tillbaka till hotellet i Reykjavik.

Onsdag 7 sep Gullfoss + Geysir + Thingvellir + Brúarfoss

Vi inleder dagen med fotoundervisning och presentation av modellens olika looks och beger oss sedan norrut mot några klassiska Isländska platser. Vattenfallet Gullfoss eller “Golden Fall” som det också kallas är Islands mest populära. 32 meter högt med fall i två omgångar. Ju närmare du kommer desto mäktigare blir känslan. The Great Geysir var den första kända av Islands gejsrar. Numera är den vilande men gejsern Stokkur skjuter upp kokande vatten upp till 30 meter upp i luften. Spänningen när du ser att snart händer det är kittlande. På vägen dit passerar vi också vattenfallet Brúarfoss. Ett vackert vattenfall där vi stannar till för fotostopp.

Thingvellir är en nationalpark i Island som är klassad som ett av världsarven där kontinentalplattor möts vilket har gjort att det går en ravin genom parken. Ett sagolandskap uppbyggt av berg och lava där stora delar av Bröderna Lejonhjärta spelades in. Här fotograferar vi både landskap och porträtt. Vi bor på hotell på den Islandska landsbygden där du kan bada i jaccuzzi under stjärnhimlen.

Er modell finns tillgänglig för fotografering under dagen.

Torsdag 8 sep – Landmannalaugar + bad i varma källor

Vi inleder dagen med bildvisning av gårdagens bilder och ägnar sedan resten av dagen i vulkanlandskapet Landmannalaugar där vi också kan få fantastiska bilder med vår modell. Mångfärgade berg och stenar breder ut sig i ett rymdliknande landskap. Det här området är känt för hiking. Så ta på dig dina bekvämaste skor samtidigt som du tar med dig kameran och får en oförglömlig upplevelse. För de som vill gör vi en hike upp i bergen (lätt hike) under några timmar för nya fotomöjligheter. Glöm inte dina badkläder för här finns varma källor man kan bada i efter en heldag i naturen! Om vi har tur kanske vi får se norrsken när mörkret lagt sig.

Er modell finns tillgänglig för fotografering under dagen.

Fredag 9 sep – Jökulsárlón och Skaftafell glaciärhike

Vi inleder dagen med bildvisning och fortsätter sedan till glaciären Skaftafell där vi gör en glaciärwalk med guide (ingår) och samtidigt fotograferar glaciären. På eftermiddagen beger vi oss till glaciärsjön Jökulsárlón på östra sidan av Island. Här har smältvatten från glaciärerna bildat denna 300 meter djupa sjö och blå isblock flyter omkring i ständig förändring. Du kommer känna som att du är i en annan värld när du ser detta otroligt häftiga ställe. En bit bort hittar du stora isblock på en svart strand, precis intill havet där vågorna sveper iskallt vatten över dina fötter om du kommer för nära. Vi fotograferar även i solnedgången för att få magiska bilder.

Er modell finns tillgänglig för fotografering under dagen.

Lördag 10 sep – Vik

Vi inleder dagen med bildvisning och åker sedan mot Vik som har de vackraste svarta stränderna och häftiga stenformationer. På vägen kör vi genom ett lavalandskap där vi stannar till för fotostopp. Vi besöker också en häftig ravin där vi fotograferar innan vi ägnar resten av eftermiddagen och solnedgången vid Viks svarta stränder. Solnedgången över Atlanten vid Viks vackra ständer är något alldeles speciellt.

Er modell finns tillgänglig för fotografering under dagen.

Söndag 11 sep – Skogafoss + Sejlandfoss

Vi avslutar fotoresan med bildvisning och bildfeedback samt en föreläsning om inspiration och motivation på morgon/förmiddag. Sedan fotograferar vi två av Islands mest kända vattenfall – Skogafoss och Sejlandfoss och rider på Islandshästar (ingår). Resan kommer avslutas vid 19:00 och då kör vi er till flygplatsen så ni kan ta det sena flyget hem. Om någon behöver ta ett tidigare flyg kan vi lösa det.

Detta ingår

Alla föreläsningar, workshop och daglig fotoutbildning med personlig coaching från en av Sveriges mest populära fotolärare/inspiratörer
Extra handledare vid fotografering
Modell för dina porträtt
Makeupartist
Rida på islandshästar
Boende 6 nätter på hotell – del i dubbelrum
Inrikes transport till alla locations och platser
Glaciärvandring med guide
Ett besök på Blå Lagunen
Hämtning och lämning vid flygplatsen

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Island
Mat och fickpengar
Försäkring

Kursledare Emma Svensson

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Emma håller regelbundet kurser och utbildningar i foto bland annat på Fotografiska. Hon har även arbetat som bildredaktör på Rodeo och Peace & Love-festivalen, gjort Håkan Hellströms fotobok, varit curator på F12, grundat Radar Magazine, Fotoresor och är nu aktuell med två utställningar utöver sitt eget fotograferande där hon bland annat arbetar för ELLE, Styleby, Rodeo, DN, Aftonbladet, Expressen, SvD, Universal, Sony Music och Warner Music.

Island är ett av Emmas favoritresemål för foto i hela världen och hon har varit där ett flertal gånger och fotograferat och arrangerat fotoresor.

Pris 19 995 kr inkl moms (15 996 kr exkl moms)
Datum 5-11 sep 2016
Plats Island
Antal Deltagare max 14

Du kan boka nu men betalar 50% av priset först 30 dagar innan avresa och resterande 50% av priset efter resan är genomförd. Du kan välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta.

Länkar:

Resevillkor

Boka

Y8B7851_redigerad_redigerad_web Y8B7959_redigerad_web Y8B8406_redigerad_web

Island 2013 Island 2013 Island 2013
Y8B9120_redigerad_web Y8B8961_redigerad_web Y8B9355_redigerad_webIsland 2013
Y8B9163_redigerad_web Y8B9141_redigerad_web Y8B8240_redigerad_webIsland 2013