Fotoresa Adventure in the Alps

En fotoworkshop med hiking och bestigning av ett 4000 meters berg! Det ultimata äventyret för dig som är nyfiken på alpin klättring, bestiga berg och hänga i Alperna med två av Sveriges främsta fotografer för att bli bättre på att fotografera. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, våra IFMGA guider visar dig hur det går till och ansvarar för din säkerhet på glaciären. Denna resa innehåller foto workshops, bildbehandling, , spa, hiking i fantastiska miljöer, grundkurs i alpin klättring samt bestigning av ett 4000 meters berg i Alperna. Du kommer bo i mountain huts i bergen vilket ger dig access till bilder få andra har möjlighet att fotografera. Det perfekta äventyret för den som är nyfiken och vill prova på att bestiga ett riktigt berg.

Och om du älskar det så är denna resa en perfekt acklimatisering/förberedelse till att bestiga Mont Blanc! (Kontakta oss om det är av intresse och vi kan sätta dig i kontakt med bergsguider för att göra ett toppförsök direkt efter denna resa)

Förkunskaper

Du kan medverka oavsett vilken nivå du befinner dig på fotomässigt men vi vill gärna att du har koll på grundinställningarna på din kamera. Om du känner dig osäker på detta ingår en gratis grundkurs i Stockholm.

Schema/upplägg

26 juni

Vi inleder med en foto workshop kl 09:00 och fortsätter sedan med en koll så alla har rätt utrustning. Om något behöver kompletteras/hyras så löser vi det under lunchen. På eftermiddagen tar vi liften upp och hikar till en fantastisk glaciärsjö i bergen för fotografering i solnedgången. Vi kommer sedan gå ned igen i mörkret på en stig tillbaks till Chamonix. Hiking från lift ca 2 tim. Hiking ned igen ca 3 tim.

27 juni

Vi beger oss till Italien och tar liften upp till glaciären för en heldag av fotografering och kurs i alpin klättring. Här får du lära dig nödvändiga skills som stegjärnsteknik, self arrest med isyxa, glaciärsäkerhet och vandring i replag samt reptekniker. Vi kommer ha med oss licensierade guider när vi rör oss på glaciären. Miljöerna är superhäftiga med utsikt över berg som Mont Blanc och Dent du Geant. Vi spenderar sedan natten på 3300 meters höjd i Tornio hut för acklimatisering. Räkna med att vara ute på glaciären större delen av dagen och vandra i ca 6 timmar. Tre rätters middag ingår.

28 juni

Vi inleder morgonen med frukost (ingår) och sedan en föreläsning och tar efter det liften ned igen och beger oss till trailstarten av Gran Paradiso 4061 meter högt. Gran Paradiso ligger i Italien och är ett perfekt “första 4000 meters berg” då det inte är teknisk svårt men ändå bjuder på en utmaning och exponerad kam på slutet. Det är supervacker utsikt både på hiken upp till den mountain hut vi spenderar natten i och från toppen av berget. Idag kommer vi vandra i ca 4 timmar upp till vår mountain hut på ca 2800 meters höjd. Våra guider förbereder er inför toppförsöket dagen efter och en tre rätters middag ingår.

29 juni

Vi påbörjar vårt toppförsök “alpin start” dvs mitt i natten för att stå på toppen lagom till soluppgången. Det är ca 4-6 timmar upp till toppen och du kommer bli belönad med fantastiska vyer för fotografering. Första timman är stig och sedan blir det glaciär för att avslutas med en exponerad kam (dina guider säkrar dig längs hela vägen). Vi går på glaciären i replag och på den exponerade kammen är det fasta bultar i berget och ett fast rep som du blir säkrad i. När vi fotograferat klart på toppen är det dags att gå ned igen och åka tillbaka till Chamonix för en välförtjänt kväll på spa.

30 juni

Vi inleder dagen med bildfeedback och redigering och fortsätter sedan efter lunch upp med liften till Aiguille du Midi för att fotografera. Efter fotograferingen tar vi liften ned till Chamonix igen där vi avrundar resan med en gemensam middag. Vi är klara ungefär 20:00 och efter det reser du vidare på egen hand.

Detta ingår

Fotoworkshops och personlig coaching av Emma Svensson
Bestigning av ett 4000 meters berg i Alperna
Kurs i alpin klättring
Licencierade guider
Liftkort till alla liftar
Två nätter i mountain huts med middag och frukost
Två nätter på hotell i Chamonix
Spa
Transporter under resan

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Chamonix
Försäkring
Mat & fickpengar utöver vad som ingår
Utrustning

Bra att veta

Du behöver ha god kondition för att kunna medverka på denna resa då en bestigning av ett 4000 meter högt berg är en stor ansträgning. Du ska kunna vandra i 4-6 timmar per dag utan problem i mixad terräng.

Du behöver också egen teknisk utrustning för bergsbestigningen: Skor, stegjärn, isyxa, sele, hjälm, pannlampa, ev stavar och kläder för väder. Om du saknar något finns det på plats att hyra i Chamonix, vi hjälper dig med det i så fall.

Vid bestigning av ett 4000 meter högt berg kan höjdsjuka förekomma. Vi kommer följa en acklimatiseringsplan för att vara så förberedda som möjligt men symptom som huvudvärk och illamående kan förekomma. Vid symptom som inte försvinner med en vanlig alvedon är enda lösningen att gå ned på lägre höjd för att må bra igen. Helikopterräddningen fungerar bra och snabbt i Alperna vid akuta problem på berget.

Ledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och entreprenör som startat/driver Studio Emma Svensson, Fotoresor och Rockfoto. Emma har ställt ut på Fotografiska och fotograferar regelbundet för stora kunder i mode/reklam branschen. Just nu är hon dessutom aktuell med projektet 49 peaks där hon klättrar det högsta berget i varje land i Europa på under ett år. Om hon lyckas kommer hon bli första svensk som gjort detta.

Se mer av vad Emma gör på Instagram: @emmasvenssonphoto

Tobias Hägg, är en av världens bästa drönarfotografer och om du inte redan följer honom på Instagram där han heter Airpixels så är det ett måste! Förutom att jobba för uppdragsgivare som Apple, National Geographic, Fjällrävenhar han också ställt ut på Fotografiska. Tobias kommer medverka som co-host på denna fotoresa.

Pris: 18950 kr inkl moms
Datum: 26-30 juni 2019
Plats: Start kl 09:00 26 juni i Chamonix avslut kl 20:00 den 30 juni i Chamonix
Antal Deltagare: max 12 (fullbokad)

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr efter att du mottagit en bokningsbekräftelse (faktura 30 dagar). Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. 

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta.

Länkar:

Resevillkor

Boka

IMG_2143_red_web958A2274 958A2297 958A2300 958A2502 IMG_1679_red_web IMG_2180_red_web IMG_2195_red_web IMG_2238_red_web IMG_2265_red_web IMG_2569 IMG_7598_redigerad received_10156228430640236-2-copy_red_web