Business for photographers 15-17 nov 2019

Det här är vår helt nya workshop som fokuserar på företagandet för fotografering. Ett gäng av Sveriges bästa föreläsare inom foto kommer lära dig om att ta betalt, marknadsföring, hur du ska tänka kring kunder och uppdrag och du kommer få en portfolio review av vår agent. Det är den perfekta workshopen för dig som vill veta mer om hur sådana här saker fungerar – i verkligheten.

Vår workshop syftar till att du som fotograf ska få användbara kunskaper och erfarenheter till din egen verksamhet som fotograf. Tre dagar fulla med inspiration för att du ska göra bättre business som fotograf.

Kursen innehåller följande moment:

Att ta betalt som fotograf med Stefan Tell & Emma Svensson

Vad tjänar man egentligen på olika typer av uppdrag? Hur ska du tänka kring prissättning? Hur tar du fram en egen prislista som fungerar? Hur säljer du? Vilka misstag ska du undvika? Vad är de bästa metoderna för att ta betalt i olika fall och med olika typer av kunder?

Att göra fotouppdrag med Göran Segeholm

Hur ska man tänka kring det här med fotouppdrag? Hur ska dina kunder tänka? Hur fungerar visuell kommunikation och personligt bildspråk? Lyssna på Sveriges bästa fotopsykolog och bli utmanad kring nya sätt att tänka.

Marknadsföring för fotografer med Mattias Karlsson Sjöberg 

Vad ska man tänka på i sin kommunikation och marknadsföring som fotograf? Vad fungerar och vad fungerar inte? Hur vinner man nya kunder och hur behåller man de man har? Vad är det egentligen kunden vill ha?

Agent & portfolio review med Camilla Engström Sainz & Emma Svensson

Att ha en egen agent är något många drömmer om. Men vad gör egentligen en agent? Hur fungerar det? Efter en genomgång kommer samtliga deltagare få en portfolio review av Camilla och Emma. Vad är dina styrkor och svagheter ur ett kommersiellt perspektiv? Vad kan du göra för att förbättra din portfolio och bli starkare inför potentiella kunder och uppdrag? Vad bör du fokusera på framöver för att lyckas som fotograf?

Kursupplägg:

Fredagen 15 nov

17:00-21:00 Föreläsning med Stefan Tell & Emma Svensson om att ta betalt som fotograf. Fikapaus i mitten.

Lördag 16 nov

09:00-13:00 Föreläsning med Göran Segeholm om att göra fotouppdrag
13:00-14:00 Tid för lunch
14:00-18:00 Föreläsning med Mattias Sjöberg Karlsson om marknadsföring för fotografer

Söndag 17 nov

09:00 Om att jobba med agent med Camilla Engström Sainz
10:00-13:00 Portfolio reviews med Camilla & Emma
13:00-14:00 Tid för lunch
14:00-17:00 Portfolio reviews med Camilla & Emma

Förkunskaper

Du bör ha ambitionen om att vilja arbeta som fotograf eller så gör du redan det. Du behöver ha en digital portfolio med dina bilder för din portfolio review.

Att ta med till kursen

Anteckningsmaterial om du vill anteckna. En digital portfolio (gärna websida med dina bilder)

Lunch

Det är dåligt med öppna restauranger dagtid under helger i området. Det enklaste är att ta med sig egen lunch eller köpa på Hemköp under lunchen. Vi har kylskåp och micro i studion. Hemköp har också en salladsbar där du kan göra din egen sallad. Kaffe, te och fika bjuder vi på under hela helgen!

Kursledare

Emma Svensson

Prisbelönt fotograf och mångsysslare inom foto som har flera års erfarenhet i att hålla kurser och utbildningar inom fotografi. Som 20 åring grundade hon Rockfoto, en bildbyrå som har ett 100-tals fotografer anslutna som arbetar med de största tidningarna och skivbolagen i Sverige. Men de senaste åren har Emma mest ägnat sig åt modefoto och att coacha fotografer. Hon startade produktionsbolaget Studio Emma Svensson för fem år sedan som gör fotojobb för de flesta av de största modeföretagen i Sverige. Hon startade också Fotoresor 2013 där hon håller workshops och fotoresor i egen regi världen över.

Göran Segeholm

Sveriges mest populära fotolärare. Emma brukar kalla honom fotopsykolog för att han alltid ger dig nya perspektiv och utmanar dig på ett sätt som få andra gör. Författare till flertalet fotoböcker och bildjournalist. Huvudlärare på Fotografiska i Stockholm.

Mattias Karlsson Sjöberg

Högskoleläraren som startade Moderskeppet 2005 och sedan dess varit med och utbildat många av Sveriges fotografer. Författare till flertalet böcker och brinner för andras kreativa utveckling.

Stefan Tell

Fotograf som är en mästare på att sälja och ta betalt. Något han också bloggar om i sin populära blogg. Nu vill han hjälpa dig att bli bättre på detta också!

Camilla Engström Sainz

Emmas agent sedan 5 år tillbaka och agent & managing director för Studio Emma Svensson. Innan dess arbetade hon som agent på Agent Molly i 7 års tid med flertalet av deras fotografer. Camilla har också arbetat med PR på EMI och Virgin. Hon vet vad som fungerar och inte i branschen.

Datum 15-17 nov 2019
Plats: Stockholm, Telefonplan
Antal deltagare: max 16
Pris 6490 kr + moms

Betalning sker via faktura som skickas ut några veckor innan kursen.
Det finns möjlighet att delbetala upp till 3 mån, ange önskemål om delbetalning vid bokning.

Länkar:

Anmälningsvillkor

Boka

wernersson_130626_0006

Foto: Emma Svensson 20151210_Comviq10043_web 20151016_Porsche_PF169395_web 89A4026