Adventure in the Alps Advanced

Det här är vår mest äventyrliga resa! För dig som vill ta det till nästa nivå och uppleva något unikt. På denna resa får du uppleva Alperna kring Chamonix och Courmayeur och klättra alpina klassiker som Aiguille dÉntreves och Cosmiques Arete. Här är fokus på upplevelsen och klättringen i bergen samt fotografering i unika miljöer. Vi kommer befinna oss på hög höjd och klättra varje dag tillsammans med våra IFMGA guider, sova i mountain huts och fotografera tillsammans. En upplevelse utöver det vanliga!

Dessutom kommer Emma Svensson som är er resledare att fotografera coola bilder på dig när du klättrar. Då Chamonix är hennes andra hem vet hon precis vart de bästa bilderna tas.

Följ med oss 1-5 juli 2020 på sommarens största äventyr!

Förkunskaper

För denna resa krävs det att du har lite erfarenhet av glaciärvandring / enklare klättring och att du inte är alltför höjdrädd då vi kommer klättra på exponerade kammar (din guide kommer ansvara för din säkerhet under klättringen och se till att du är safe). Fotomässigt behöver du inte mer förkunskaper än att du har lite koll på grundläggande inställningar på din kamera.

Schema/upplägg

1 juli

Vi möts på morgonen i Chamonix för att göra en utrustnings check och ifall något saknas / behöver hyras så fixar vi med det. Sedan tar vi liften upp vid Flegere och klättrar resans första led, graderad PD. Det betyder att det är en perfekt uppvärmning för oss på ca 2000 meters höjd inför veckan. Vi får lära oss att klättra med running belay, rappellera och att klättra i boots. Vi gör sedan en hike till Lac Blanc för att fotografera och spenderar natten i en mountain hut för acclimatisering. Middag ingår.

2 juli

Vi vaknar tidigt och går ned till Chamonix för att transportera oss till Italienska sidan av Mont Blanc: Courmayeur. Här tar vi liften upp till Helbronner som kommer vara vår bas de närmsta dagarna. Här befinner vi oss på 3600 meter. Dagens utmaning är att göra Aiguille Marbrees, en traverse över en kam, graderad PD+ för rutten vi gör. Våra kunskaper från igår kommer väl till hands men nu använder vi också stegjärn för att ta oss över glaciären. Efter klättringen går vi till Tornio Hut där vi äter middag och spenderar natten. Solnedgångsfoto från terassen över Mont Blanc massivet.

3 juli

Vi gör en alpin start och äter en tidig frukost för att sedan fotografera i soluppgången från toppen av ett litet berg. Vi fortsätter sedan mot Aiguille dÉntreves som är dagens utmaning! En exponerad men fantastisk kam (där man får riktigt häftiga bilder). Graderad AD- är den något svårare än det vi klättrat tidigare. Emellanåt kommer du balansera på tåspetsarna. Men oroa dig inte, din guide tar hand om dig och ser till att du är säker. Efter klättringen tar vi oss tillbaka till Torino hut för en välförtjänat tre rätter middag.

4 juli

Vi vaknar tidigt ännu en dag och idag är det dags att bestiga Tour Ronde. Ett 3792 meter högt berg. Vi kommer klättra SE ridge som är graderad AD, så åter igen höjs svårighetsgraden och utmaningen något. Det blir en rolig dag på både glaciär och klättring på sten. Vi spenderar även denna natten i Torino hut.

5 juli

Idag är det dags att bege sig till Aiguille du Midi, antingen med lift (om den är igång) eller så går vi över glaciären dit. Det har blivit dags att göra en riktig klassiker: Cosmiques Arete! Gradering AD. Efteråt stannar vi en stund för fotografering och sedan tar vi liften ned tillbaks till Chamonix där vi avslutar resan.

Gradering

PD = Enklare klättring
AD = Medelsvår klättring
D = Svår klättring
TD = Väldigt svår klättring
ED = Extremt svår klättring

I graden ingår inte bara den tekniska svårighetsgraden utan också omfattningen av klättringen, exponeringen, lutningen på glaciären etc. I alpin klättring ska graderingen ge en bild av den totala svårighetsgraden.

Detta ingår

Fotoworkshops och personlig coaching av Emma Svensson
Fem klätterdagar i alpin miljö med IFMGA guider
Licencierade guider
Liftkort till alla liftar
Fyra nätter i mountain huts med middag och frukost
Transporter under resan
Foton på dig själv tagna av Emma Svensson

Detta ordnar du på egen hand

Resa till och från Chamonix
Försäkring
Mat & fickpengar utöver vad som ingår
Utrustning

Bra att veta

Du behöver ha god kondition för att kunna medverka på denna resa då vi kommer vara ute i bergen och klättra ca 6 timmar per dag flera dagar i rad.

Du behöver också egen teknisk utrustning för bergsbestigningen: Skor, stegjärn, isyxa, sele, hjälm, pannlampa, ev stavar och kläder för väder. Om du saknar något finns det på plats att hyra i Chamonix, vi hjälper dig med det i så fall.

Vi kommer befinna oss på höjder upp till 4000 meter och då kan höjdsjuka förekomma. Vi kommer följa en acklimatiseringsplan för att vara så förberedda som möjligt men symptom som huvudvärk och illamående kan förekomma. Vid symptom som inte försvinner med en vanlig alvedon är enda lösningen att gå ned på lägre höjd för att må bra igen. Helikopterräddningen fungerar bra och snabbt i Alperna vid akuta problem på berget.

Ledare

Emma Svensson, prisbelönt fotograf och entreprenör som startat/driver Studio Emma Svensson, Fotoresor och Rockfoto. Emma har ställt ut på Fotografiska och fotograferar regelbundet för stora kunder i mode/reklam branschen. Just nu är hon dessutom aktuell med projektet 49 peaks där hon klättrar det högsta berget i varje land i Europa på under ett år. Om hon lyckas kommer hon bli första svensk som gjort detta.

Se mer av vad Emma gör på Instagram: @emmasvenssonphoto

Pris: 27 450 kr inkl moms (21 960 kr exkl moms)
Datum: 1-5 juli 2020
Plats: Start kl 08:00 1 juli i Chamonix avslut kl 18:00 5 juli i Chamonix
Antal Deltagare: max 8

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 2000 kr efter att du mottagit en bokningsbekräftelse (faktura 30 dagar). Resten av priset på resan har ett förfallodatum dagen efter resans slut. 

Du kan även välja att delbetala upp till 6 månader utan extra kostnad. Ange delbetalning när du bokar om du önskar detta.

Länkar:

Resevillkor

Boka

P1043549_red P1043094_red P1042705_red P1031967_red IMG_3695_red_web P1043774_red P1043383_red P1031771_red IMG_3689_red_web

IMG_2143_red_web    IMG_1679_red_web IMG_2180_red_web